Skip to main content
gammel bil

Bilforsikring til gammel bil

Har du en ældre bil, er det altid en god ide at overveje nøje, om det kan svare sig at tegne en kaskoforsikring. En kaskoforsikring bliver typisk dyrere jo ældre bilen er og i nogle tilfælde, kan det simpelthen ikke svare sig.

Skal jeg tegne kaskoforsikring til en gammel bil?

Tegner du en kaskoforsikring til din gamle bil er du sikret mod de økonomiske omkostninger, der kan være hvis din egen bil bliver skader ved et uheld. Dette gælder uanset om andre parter var impliceret, eller om der er tale om en parkeringsskade. Selvom det lyder som en god ide at tegne en kaskoforsikring, er det dog ikke altid at det kan svare sig, hvis man har en gammel bil parkeret i carporten.

Ejer du en gammel bil og er den ikke meget værd, hvis du udelukkende gør den op i kroner og øre, men derimod betyder meget for dig, er det værd at overveje en kaskoforsikring.

Det anbefales altid at tegne en kaskoforsikring, men har du en enormt gammel bil, der typisk koster mindre end 20.000 kr., er prisen for kaskoforsikringen ofte for høj sammenlignet med bilens værdi. Derfor kan det i nogle tilfælde ikke betale sig at være kaskoforsikret. Sker der noget med bilen, er det billigere at skrotte den end at have betalt til en kaskoforsikring.

Hvordan dækker kaskoforsikringen?

I daglig tale kaldes en kaskoforsikring ofte en ”all-risk forsikring”. Det dækker over, at en kaskoforsikring typisk dækker enhver skade på din egen bil. Dette er dog uden skader som f.eks. konstruktionsfejl, almindelig slid, eller skader ved grov uagtsomhed.

Er din gamle bil mere end 35 år?

Har du en bil, der er ældre end 35 år, så kan den karakteriseres som en veteranbil. En kaskoforsikring til en veteranbil, kan være sværere at finde og ikke alle selskaber tilbyder dem. Andre selskaber specialisere sig derimod i dem.

Find et godt tilbud til bilforsikring af gammel bil

Det er vigtigt at undersøge markedet grundigt, før du skriver under på en ny forsikringsaftale. Dækning og pris kan variere meget fra selskab til seleskab. Sammenlign derfor både altid på dækning og pris.

Hos Findforsikring.dk kan du indhente tre tilbud på bilforsikring fra forskellige selskaber. Udfyld formularen på forsiden og indhent tre tilbud – ganske gratis og uforpligtende. Få tilbud på billig bilforsikring her!