Skip to main content
bilforsikring beregner

Bilforsikring beregner – sådan beregner du din bilforsikring

Der findes mange forskellige muligheder for at beregne prisen på bilforsikring online. Men selvom der er mange muligheder for at få en pris, kan det ofte være svært at forstår prisen , hvis du ikke ved, hvilke kriterier der påvirker, hvordan prisen beregnes.
Der er nemlig ofte stor forskel på priserne afhængig af, hvor du bor og parkerer din bil. Læs med her og få et overblik over, hvilke ting der har betydning for prisen på din bilforsikring.

Brug den rette bilforsikring beregner

Når du skal beregne prisen på din bilforsikring, er der flere forskellige alternativer online. Der findes mange forskellige muligheder, hvor du får en cirka pris og andre muligheder, hvor du får et reelt tilbud. Hos Find-forsikring.dk anbefaler vi, at du finder den bedste bilforsikring ved at indhente reelle tilbud fra flere forsikringsselskaber, som du kan sammenligne og i sidste ende samler alle dine forsikringer hos samme selskab. Indhent tilbud på billig bilforsikring her.

Hvilken bil du kører i

Den vigtigste faktor, når prisen på din bilforsikring skal beregnes, er bilen, du kører i. Årgangen, mærket og motorstørrelse er enormt vigtige og noget af det, som påvirker forsikringsselskabets vurdering af din forsikring.
Prisen på bilforsikringen er baseret på de risici og udgifter, som forsikringsselskabet står med, hvis der sker en skade. Har du en dyr bil, der koster meget i reparation, stiger prisen på bilforsikringen samtidig med, at præmien bliver lavere, hvis du har en bil, der er billig at reparere.
Ikke alene prisen på bilen afgør forsikringspræmien, men også hvilken biltype du ejer. En sportsvogn hjælper sjældent på prisen, da selskaberne anser den for at være en hurtig bil og dermed har stor chance for at ende i en ulykke. Herudover fastsætter selskaberne i nogle tilfælde prisen efter sandsynligheden for, at din bil bliver stjålet.

Hvor gammel er du?

Tidligere skulle unge mænd med nyerhvervede kørekort betale en højere pris for bilforsikring, da selskaberne vurderede, at de tog flere chancer i trafikken uden at have den nødvendige erfaring – og derfor er en større risiko at forsikre. Hos langt de fleste selskaber har førerens alder og køreerfaring en stor betydning for prisen.

Bopæl og selvrisiko

Det er sjældent at folk flytter, fordi de kan få en billigere forsikring, men bopæl har en betydning for prisen på bilforsikringen. Afhængig af om din bil står på privat grund frem for offentlig vej, i aflåst garage eller er parkeret i et social belastet boligområde har betydning for prisen.
Det har samtidig også betydning, hvor meget du selv er villig til at punge ud med, hvis der sker en skade. Jo højere selvrisiko, jo lavere forsikringspræmie og omvendt.