Skip to main content

Unge synes, forsikringer er kedelige og uoverskuelige

Forsikringer er nødvendige, tryghedsskabende og nogle af dem er lovpligtige. Det kan de fleste danskere blive enige om. Men udover det er der forskel på, hvordan unge og ældre opfatter forsikringer.

Dobbelt så mange unge under 40 år som dem over 40 år synes, at forsikringer er kedelige. Og næsten dobbelt så mange synes, de er uoverskuelige. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Opeepl har lavet for Findforsikring.

Det overrasker ikke Kasper Kjems, der er marketing manager i Findforsikring:

“Forsikring er et komplekst produkt, så det kræver lidt at sætte sig ind i det. Det er jo ikke ligesom at købe en liter mælk,” siger han og slår fast:

“Men hvis uheldet er ude, vil de fleste nok ønske, at de havde brugt den time på at tegne de rigtige forsikringer.”

Alle unge bør have en indboforsikring

Alle unge bør tegne en indboforsikring, hvis de ikke længere er dækket af forældrenes. Sådan lyder opfordringen fra Forsikringsoplysningen. Alligevel viser tal fra Danmarks Statistik, at hver tredje unge ikke har en indboforsikring.

Indboforsikringen dækker, hvis dine ejendele bliver stjålet eller ødelagt – samt hvis du kommer til at ødelægge andres ting eller er skyld i, at andre kommer til skade.

Så selv hvis du synes, du ikke ejer noget, der er værd at forsikre, så får du automatisk en ansvarsforsikring, når du tegner en indboforsikring. Og den kan være rigtig god at have.

 

Hvilke ord forbinder du mest med forsikringer?

Under 40 år Over 40 år
Nødvendige 67,5 % 64,3 %
Tryghedsskabende 57,1 % 53,9 %
Lovpligtige 23,7 % 24,7 %
Uigennemskuelige 16,9 % 14,2 %
Uoverskuelige 16,6 % 9,7 %
Kedelige 12,0 % 6,1 %
Usexede 3,6 % 3,6 %
Spændende 1,3 % 0,6 %
Ligegyldige 1,0 % 0,3 %

Kilde: Opeepl for Findforsikring blandt 1.000 voksne danskere