Skip to main content
standard husforsikringer

Pas på! Der er stor forskel på, hvad der er med i prisen

Kampen om at være billigst har ført til, at mange forsikringsselskaber skærer deres standard husforsikringer helt ind til benet og lader resten være tilvalg, som forbrugerne selv skal tage stilling til, om de har brug for.

Flere forbrugere tror, at deres hus er godt dækket ind, hvis bare de har ‘standardløsningen’, men det er sjældent tilfældet, Søren Ahlgren Mortensen, skadechef hos Ejerskiftehjælpen.dk

“Flere forbrugere tror, at deres hus er godt dækket ind, hvis bare de har ‘standardløsningen’, men det er sjældent tilfældet,” siger Søren Ahlgren Mortensen, der er skadechef hos den uvildige rådgivningsvirksomhed Ejerskiftehjælpen.dk, til Jyllands-Posten.

En husforsikring med standarddækning for et 120 kvadratmeter parcelhus uden for Århus koster mellem 2.200 og 2.500 kroner om året. Men hvis du vil have alle tilvalg med, koster husforsikringen mellem 4.600 og 6.700 kroner. Det viser et pristjek Jyllands-Posten har lavet.

En standard husforsikring dækker typisk ved brand samt skader efter vand, tyveri, hærværk og storm. Mens tilvalgene dækker alt fra svamp, råd- og insektskader, rør- og kabelskader til udvidede vandskader og skader begået af dyr.

“Nybagte husejere bør købe alle tilvalg”

Samtidig skal du være opmærksom på, at standardforsikringen oftest tager en del forbehold for, hvordan skaderne er opstået. Derfor anbefaler Søren Ahlgren Mortensen, at du køber alle tilvalg, hvis du skal forsikre et nykøbt hus.

“Du kender hverken huset eller miljøet omkring det tilstrækkeligt til at træffe et velovervejet til- eller fravalg, og derfor mener jeg, at man bør vælge alt til i det første år. Derefter kan man så se på, hvor der eventuelt kan barberes noget fra,” siger den uvildige rådgiver og minder om, at du bør indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber.

“Du er altid i din gode ret til at indhente tilbud fra andre selskaber, og hvis dit eget selskab ikke vil matche deres pris, så skyder man da sig selv i foden ved ikke at skifte.”

Læs mere: Sådan får du en god og billig husforsikring