Skip to main content

Undersøg dine forsikringer – det betaler sig

Langt de fleste, der vælger at skifte forsikringsselskab, får en bedre pris og flere ender også med en bedre dækning. Det viser en ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som sætter fokus på kundernes færden inden for forsikringsområdet.

Forhandl dig til en bedre pris

Størstedelen af de forbrugere, der valgte at skifte forsikringsselskab fik ikke kun en bedre pris, men også en bedre dækning.
I undersøgelsen svarer 78 procent, at de fik en bedre pris, mens 16 pct. fik en bedre ydelse ud af skifte forsikring.

Det er ærgerligt, at så få forbrugere udfordrer deres leverandør, for rigtig mange får en bedre pris eller en bedre ydelse ud af det, når de gør detAgnete Gersing, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

I en tilsvarende undersøgelse blandt brugere af Findforsikring.dk har 92 procent fået en bedre pris eller ydelse ved at skifte forsikringsselskab.

Dit ansvar

Tidligere i år svarede den daværende Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen på spørgsmål om konkurrencesituationen på forsikringsmarkedet. Han mente, at konkurrencen i den danske forsikringsbranche var for lav og pegede på, at sammenligningsportaler som fx Findforsikring.dk, er med til at øge konkurrencen.

Dengang henviste ministeren til en tidligere undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der viste manglende engagement fra forbrugeren til at undersøge markedet.

“Derfor er det afgørende, at forbrugerne forholder sig aktivt i forhold til valg af forsikring. Når de aktive forbrugere anvender de værktøjer, der er til rådighed, som fx netbaserede sammenligningsportaler, og går efter de bedste tilbud fra selskaberne, fremmer det konkurrencen, fokus på kvalitet og lavere priser for forbrugerne,” lød svaret fra Henrik Sass Larsen.