Skip to main content

Er du sikret på ferien?

Hver tredje dansker tror, at det offentlige betaler regningen, hvis de bliver syge på ferien. Hvis du vil undgå egenbetaling, bør du tegne en rejseforsikring, lyder rådet fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Få uger før millioner af danskere drager af sted på sommerferie, viser en ny undersøgelse, at mange enten ikke kender eller forstår det nye blå kort. Mange tror fejlagtigt, at det offentlige betaler regningen og sørger for hjemrejse, hvis de skulle blive syge eller komme til skade under deres ferieophold i et EU-land. Det skriver Jyllands-Posten.

Det forfærdelige er, at folk tager trygt på ferie og regner med at være dækket af det blå kort, hvis uheldet er ude. Det er de bare ikke Tanja Frederiksen,           pressetalsmand i Tryg

Hver tredje dansker har ikke forstået reglerne om hjemtransport ved sygdom eller ulykke for det blå kort. For unge under 35 år er det halvdelen, der ikke har forstået reglerne. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Millward Brown har lavet for Tryg Forsikring.

“Det forfærdelige er, at folk tager trygt på ferie og regner med at være dækket af det blå kort, hvis uheldet er ude. Det er de bare ikke,” siger Trygs pressetalsmand Tanja Frederiksen til Jyllands-Posten.

Sådan dækker det blå kort

Dit gule sundhedskort dækker ikke længere som rejsesygesikring uden for Danmark. Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, skal du bruge det blå EU-sygesikringskort, når du kontakter et lokalt behandlingssted.

Det blå kort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Du kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv. Desuden dækker det blå kort ikke udgifter til hjemtransport.

“Hvis du helt vil undgå egenbetaling, bør du tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab,” lyder rådet fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Klik her og se priser på rejseforsikringer