Skip to main content

Forsikringsselskaber vil følge med i, hvordan du kører

Spar penge, benzin og kom sikkert frem. Flere forsikringsselskaber vil belønne dig, hvis du installerer en overvågningsboks i bilen.

Forsikringsselskabet sender en sms, når du kører for hurtigt i et farligt sving eller kan spare benzin ved at lette foden fra speederen. Det er hverdag i lande som USA, Storbritannien og Italien – og nu vil flere danske forsikringsselskaber indføre teknologien. Det skriver Politiken.

Siden 2007 har Alka givet 25 procent rabat til sine bilistkunder, hvis de installerer særlige bokse, der registrerer kørslen. Boksen koster i dag 1.000 kroner at installere og er typisk tjent ind efter et år. Og nu er flere andre selskaber er på vej med lignende tilbud.

I marts indledte Tryg Forsikring et forsøg i Norge, hvor en boks vurderer, om man er en forsigtig bilist – og dermed berettiget til rabat. Næste år vil Nem Forsikring lancere en app til din smartphone, der kan kortlægge din kørsel og sende gode råd via sms.

Efter hver enkelt kørsel kan du se, hvad den har af indflydelse på din præmie, Carsten Møller Pedersen,       direktør for Nem Forsikring

“En app-løsning giver en helt anderledes mulighed for at give tilbagemelding med det samme: Efter hver enkelt kørsel kan du se, hvad den har af indflydelse på din præmie, og du kan få gode råd til, hvordan du kan tilpasse din kørsel, så du kan få en bedre præmie, eller hvordan du kan reducere dit brændstofforbrug og så videre,” siger Carsten Møller Pedersen, direktør for Nem Forsikring, til Politiken.

Overvågningsboks har hjulpet 50 tilskadekomne

Alka har installeret 7.000 bokse, men de har indtil videre ikke fået folk til at køre mere forsigtigt. Derfor overvejer Alka også at sende sms’er, der opfordrer bilisterne til at sætte farten ned. De har hidtil holdt igen, for de er ikke ved, hvordan kunderne vil reagere. Det fortæller Alkas kommunikationsdirektør, Lise Agerley, til Politiken.

“Boksen har en masse muligheder, som vi bare ikke har gjort brug af endnu – vi har jo spørgsmålet om, hvor meget folk gerne vil overvåges. Det med big brother har hele tiden været en udfordring for os,” siger hun.

“Hvis man på den ene side kan spare nogle penge på forsikringen og på den anden side øge både sin egen og medpassagerernes sikkerhed, så tror jeg ikke på, at danskerne har noget imod det,” siger Carsten Møller Pedersen til Politiken.

Alkas bokse udløser automatisk en telefonopringning, hvis bilen er standset så brat, at der må være sket en ulykke. Det har indtil nu hjulpet 50 tilskadekomne.

Blandt andet derfor mener begge direktører, at fordelene ved den øgede overvågning langt opvejer ulemperne.

 

Læs mere: Sådan får du en billig bilforsikring