Skip to main content

Pas på: lad dig ikke lokke af store forsikringsrabatter

Bruger du tjenester på nettet til at hjælpe dig med at få forsikringstilbud, kan rabatterne være store og tilbuddene gode. Hele 24% ekstra rabat, kan der hentes hjem, når forsikringsselskaberne ved, at der er indhentet tilbud på samme forsikringsbehov hos flere selskaber, og konkurrencen skærpes. Men vær forsigtig, den største rabat giver ikke nødvendigvis det billigste tilbud.

I jagten på den rette forsikring til den rette pris, kan man hurtigt fare vild i forsikringsjunglen. De mange selskabers forskellige prisstrategier og rabatordninger skaber forvirring hos forbrugerne og gør søgen efter forsikringen endnu mere uoverskuelig.
Men giver det selskab med den største rabat så også det bedste tilbud?

Selskabet med den største rabat er 8% dyrere end det billigste, viser undersøgelsen

Findforsikring.dk har været ude i byen hos 10 forsikringsselskaber og fået priser på en typisk families forsikringsbehov, hvor selskaberne ved, at der er indhentet tilbud på samme behov hos flere selskaber – og der er mange penge at spare.

En imponerende prisforskel på hele 6.960 kr. er hvad, du kan forvente at få i rabat, hvis du undersøger markedet og sammenligner forsikringstilbud. Men lad dig ikke lokke af de enorme rabatter, da den største rabat ikke nødvendigvis giver det bedste tilbud.

Undersøgelsen viser nemlig, at det billigste tilbud er 1.736 kr. billigere end det forsikringsselskab, der gav den største rabat. Det endegyldigt billigste selskab gav 10% i rabat, altså væsentlig mindre end det med den største rabat.
Fra Findforsikring.dk lyder anbefalingen derfor, at man undersøger markedet grundigt og indhenter tilbud fra mindst tre forsikringsselskaber, inden man tager en beslutning.

Fakta:
Findforsikring.dk hjalp en frivillig familie med at undersøge markedet og finde en billig forsikring, som samtidig dækkede deres forsikringsbehov. Der er indhentet tilbud på indboforsikring, husforsikring, ulykkesforsikring og bilforsikringer.

Familie: 2 voksne, 1 barn
Alder: 37, 31 og 4 år
Postnummer: 2770
Hus: 165kvm uden kælder
Indbo: 750.000-1.000.000
Bil 1: Audi A3, 2.0, årgang 2006
Bil 2: Mazda Demio, 1,3, årgang 2001
Kørselsstatus: Elitebilister, 20.000 km årligt

*Forsikringsselskaberne blev kontaktet pr. telefon.