Skip to main content
pris

Billig kaskoforsikring: Hvad dækker en kaskoforsikring?

En ansvarsforsikring til bil er lovpligtig, mens en kaskoforsikring til bil er frivillig. Læs med her og find ud af, hvorfor det alligevel er en god ide at tegne en kaskoforsikring.

En kaskoforsikring dækker modsat den lovpligtige ansvarsforsikring din egen bil. Den dækker bilen i tilfælde af tyveri, brand og færdselsuheld.

Hvad dækker en kaskoforsikring ved totalskade?

Har du været ude for en ulykke og er din bil efterfølgende blevet erklæret totalskadet, har du krav på en erstatning fra din kaskoforsikring.
Afhængig af hvilket forsikringsselskab du har tegnet din kaskoforsikring hos, kan der være forskellige forsikringsbetingelser. Dog er der fastsat nogle lovpligtige forsikringsbetingelser i alle kaskoforsikringer, som er ufravigelige og derfor indeholder alle kaskoforsikring minimum dem.
Hvis du ender i et trafikuheld og din skade på bilen for eksempel overstiger køretøjets reelle værdi, har du krav på kontakt erstatning. Herudover har du også krav på kontakt udbetaling, hvis skaden koster mere at udbedre end 75 procent af bilen værdi, da bilen alligevel vil blive erklæret totalskadet.
Erstatningen skal svare til prisen for tilsvarende bil af samme mærke, model og årgang og som ikke mindst har kørt samme antal kilometer.
Ender du ikke i et trafikuheld, men bliver din bil i stedet stjålet, er du også sikret dækning med en kaskoforsikring. Herudover dækker en kaskoforsikring også, hvis du får lavet en skade, som du selv er skyld i f.eks. ved parkering eller uheld.

Læs mere om billig bilforsikring her.

Få den bedste og billigste kaskoforsikring

Der kan være mange faktorer, der afgører, hvilken kaskoforsikring der bedst dækker dine behov.
Har du en gammel bil, som koster under ca. 20.000 bør du overveje, om det overhovedet kan betale sig at tegne en kaskoforsikring.
Har du derimod en dyrere bil, kan det bestemt svare sig at tegne en kaskoforsikring. Er den spritny og under et år gammel, skal du måske have en kaskoforsikring med nyværdierstatning, som nogle forsikringsselskaber tilbyder. Det betyder, at den totalskadede bil erstattes med, hvad det ville koste for en tilsvarende ny bil.
Udfyld vores formular og modtag 3 tilbud på en kaskoforsikring.