Skip to main content
Spar penge: Indhent 3 tilbud på din forsikring her
Ulykkesforsikring til børn dækker tandskader

Hvert tredje barn får tandskade

Omkring hvert tredje barn får en tandskade på deres mælketænder, mens hvert fjerde oplever skade på de blivende tænder. Men alt for få voksne ved, hvad de skal gøre, når uheldet er ude.

Derfor skal forældre vide mere om førstehjælp til tænder, og de bør tegne en privat ulykkesforsikring til børn. Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra De Offentlige Tandlæger, skriver Politiken. Tandlægerne har valgt de to fokusområder, fordi du kan redde tanden, hvis du reagerer hurtigt. Og fordi en ulykkesforsikring til børn dækker tandskader.

Allerede når de er 18 år, er de ude af den kommunale tandpleje. Derfor kan det blive dyrt uden forsikring, Ida Nøhr Larsen, overtandlæge

“Er uheldet ude, mens man er barn, kan man i mange tilfælde først få den bedste behandling, når kæberne er vokset færdig. Det sker for mange først, når de er 22-23 år. Men allerede når de er 18 år, er de ude af den kommunale tandpleje. Derfor kan det blive dyrt uden forsikring,” siger Ida Nøhr Larsen, der er overtandlæge i Albertslund, til Politiken.

Bevar de naturlige tænder

“Det har stor betydning for både børn og voksne, at vi beholder vores naturlige tænder, også efter en skade. Man kan godt reparere det, så det ser rigtig flot ud, men det er meget dyrt og den lille fyr, der mistede sin tand, skal meget igennem de næste mange år, før han kan få lavet den endelige behandling,” siger Ida Nøhr Larsen.

Når børn mister deres naturlige tænder, kan det få betydning for udviklingen af deres kæber.

“Hvis et barn mangler en tand, fordi den er slået ud, så kommer der ikke knogle i det område i kæben, og så bliver det svært at få et implantat senere hen i livet,” forklarer tandlæge og ekspert i tandtraumer Eva Fejerskov Lauridsen fra Københavns Tandlægeskole til Politiken.

Læs her, hvordan du får en billig ulykkesforsikring til børn

Bedømmelsesoversigt

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget godt0%
Gennemsnitlig0%
Mindre godt0%
Dårligt0%

Gennemgå denne artikel nedenfor

Artikel anmeldelser

There are no reviews yet. Be the first one to write one.