Skip to main content

Hver 10. dansker har begået forsikringssvindel

10,8 procent af alle voksne danskere har på et tidspunkt løjet over for sit forsikringsselskab. Det viser en undersøgelse, Findforsikring.dk har fået foretaget.

Selvom det er småting, danskerne lyver om, er der stadig tale om forsikringssvindel. Det er ulovligt, og går i sidste ende ud over forsikringsselskabets øvrige kunder.

Undersøgelsen viser, at danskere, der synes, deres forsikringer er for dyre, lyver mere end andre.

“Det er alment kendt, at forsikringsselskaberne tjener rigtig mange penge. Og mange danskere betaler for meget for sine forsikringer. Derfor kan nogle retfærdiggøre svindlen over for sig selv: ’når jeg betaler så meget for mine forsikringer, så vil jeg også have noget for pengene’,” siger Kasper Kjems, der er marketing manager i Findforsikring.dk, men slår samtidig fast:

“Forsikringssvindel er noget svineri, så det er bestemt ikke for at forsvare dem, der snyder. Men vi kan altså se, at der er en frustration hos nogle, der føler sig snydt. Til dem må jeg så bare sige, at der er altså andre måder at spare penge på.”

Sådan snyder danskerne deres forsikringsselskab

De mest almindelige måder at snyde på er ifølge undersøgelsen at give en forkert forklaring, skrive ekstra på en anmeldelse eller overdrive en tingskade.

Hver femte, der på et tidspunkt har løjet over for sit forsikringsselskab, har inden for de seneste tre år givet forsikringsselskabet en anden forklaring end det, der reelt var sket.

Kun én ud af 100 har opdigtet en skade.

Har du nogensinde løjet eller pyntet på sandheden over for dit forsikringsselskab i forbindelse med en skadesanmeldelse?

Ja 10,8%
Nej 86,2%
Ønsker ikke at svare 1,8%
Ved ikke 1,2%

Kilde: Opeepl for Findforsikring.dk, blandt 1.000 voksne danskere.