Skip to main content

Hanne fik stress – men blev reddet af sin forsikring

Hanne Dandanel lever med konstante smerter, tinnitus og koncentrationsbesvær, efter hun for år tilbage blev ramt af stress.

»Set i bakspejlet begyndte det allerede i 2011, hvor jeg var begyndt at råbe ad folk og have meget let ved at komme til at græde. Til sidste kunne jeg dårligt nok overskue at tage tøj på. Jeg sagde først til min chef, at jeg tog 14 dages ferie. Men da jeg kom tilbage, faldt det hele fra hinanden, og jeg blev efterfølgende sygemeldt – det var en forfærdelig følelse at skulle kapitulere og melde mig syg,« fortæller Hanne Dandanel til Berlingske.

Da Hanne Dandanel blev ramt af stress, havde hun været chef i rengøringsfirmaet ISS siden 1996. Sygdommen var så slem, at hun ikke længere kunne passe sit lederjob, og det trak tæppet væk under hendes økonomi.

Hanne blev reddet af sin forsikring

Hanne Dandanel og hendes mand fik samlet set halveret deres husstandsindkomst, og i en lang periode inden Hannes tilstand og arbejdsevne var afklaret, havde hun kun erstatningen fra sin livsforsikring som indkomst.

Derfor priser hun sig lykkelig for, at hun havde en forsikring, der dækkede hende i tilfælde af sygdom.

Hvis jeg ikke havde haft en forsikring, så skulle vi have solgt vores hus, Hanne Dandanel, stressramt

»Det kan godt ligne et luksusproblem, men hvis jeg ikke havde haft en forsikring, så skulle vi have solgt vores hus,« siger Hanne Dandanel til Berlingske.

Sygdomsdækning er et tilvalg

En ulykkesforsikring dækker som udgangspunkt kun ulykker. Men nogle selskaber er begyndt at åbne op for dækning for sygdomme, som har en invaliderende effekt, fx stress og kræft.

Sygdomsdækning er dog et tilvalg, som koster ekstra, da det udgør en ekstra risiko for selskabet.