Skip to main content
glas og kumme

Hvad dækker indboforsikring? Gode råd – Billig indboforsikring

Hvad dækker indboforsikring – råd og vejledning omkring indboforsikringer

Hvad dækker en indboforsikring er et relevant spørgsmål, når du skal have fundet den rigtige police. En indboforsikring dækker her skader, som er opstået pga. uheld, brand, tyveri og røveri.

En af de mest almindelige forsikringer i Danmark er en indboforsikring. Overvejer du at købe denne slags forsikring for første gang, så er spørgsmålet ”hvad dækker en indboforsikring?” nok det, som der ligger dig mest på sinde. Denne artikel vil fortælle mere om, hvad og hvem en indboforsikring dækker og hvilke tilvalgsforsikringer, du vil have mulighed for at tegne.

Hvad dækker en indboforsikring?

En indboforsikring dækker i denne sammenhæng alle de skader, som der måtte ske på dit indbo. Dette er tilfældet, uanset om det er opstået på grund af brand, hærværk, tyveri, røveri eller diverse uheld.

Med visse policer så vil din indboforsikring kun inkludere de værdier, som opholder sig permanent i dit hjem. Med andre forsikringer derimod vil det også dække de ting, som du tager med dig, når du er ude på tur i Danmark eller udland.

Hvem omfatter en indboforsikring?

Med i en indboforsikring er naturligvis dig selv og din samlever. Derudover er dine hjemmeboende børn også inkluderet i din indboforsikring. Dette gælder også med udeboende børn, så længe at de ikke er over 20 år og samtidig bor alene.

Hvad dækker en indboforsikring ikke?

Mht. hvad dækker en indboforsikring ikke, så er det vigtigt at påpege, at en indboforsikring først og fremmest er en forsikring af dit indbo. Dette betyder, at denne slags forsikring ikke dækker personskader. Dette er tilfældet, hvis du selv kommer til skade.
Hvis du ønsker at sikre dig mod personskader, så skal du først og fremmest have fat på en ulykkesforsikring, der dækker dig mod skader på dig selv. Typisk indeholder en indboforsikring en privat ansvarsforsikring, der dækker skader på andre personer eller deres ting.

Find det billigste andelsboliglån

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på hele din bankforretning, så du selv kan sammenligne tilbuddene. En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk Penge viser, at den typiske besparelse på et bankskifte med andelsboliglån ligger på mellem 8.000 og 12.000 kroner årligt. Se her, hvordan du finder frem til det billigste andelsboliglån.

Tilvalgsforsikringer

Når du er ved at tegne en indboforsikring, så kan du også vælge at tegne diverse tilvalgsforsikringer. Som ovenstående afsnit viste, så dækker en indboforsikringer mange ting, men der er også uheldige situationer, som din forsikring ikke vil give dækning for.

I denne situation så kan det være en god ide at være lidt ekstra godt dækket ind med forskellige billige tilvalgsforsikringer. Blandt nogle af de mest almindelige er i denne forbindelse en forsikring mod pludselig skade samt en elektronikforsikring, som dækker skader og funktionsfejl på dine elektriske apparater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *