Skip to main content
spørgsmål

Opsigelse af kaskoforsikring – find information her

Hvad er reglerne for opsigelse af kaskoforsikring?

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, og du kan altså frit opsige eller skifte kaskoforsikring. Her kan du læse om dine rettigheder i forbindelse med opsigelse af kaskoforsikring.

Kort opsigelse af kaskoforsikring

Hvis du ønsker at opsige din kaskoforsikring hurtigt – enten fordi, du ikke længere synes du har brug for den, eller fordi du gerne vil skifte, kan du vælge at gøre brug af en kort opsigelsesfrist. Det betyder, at du kan opsige din forsikring med kun 30 dages varsel eller til den 1. I den kommende måned.

Du skal dog være opmærksom på, at dit forsikringsselskab i dette tilfælde kun vil ophæve din kontrakt mod et gebyr. Gebyret størrelse kan variere. Ring først til dit forsikringsselskab og spørg, hvor stort opsigelsesgebyret er. Vurder dernæst om det kan betale sig at gøre brug af den korte opsigelsesfrist eller om det bedre kan betale sig at vente til forsikringsperioden er udløbet.

Normal opsigelse

Du kan altid opsige din kaskoforsikring ved forsikringsperiodens udløb. I dette tilfælde kan forsikringsselskabet ikke opkræve et gebyr.

Skifte kaskoforsikring 

Hvis du ønsker at skifte kaskoforsikring kan du vælge selv at opsige din forsikring, men det nemmeste er at lade det nye forsikringsselskab opsige din gamle kaskoforsikring. Når du ønsker at skifte gælder det også, at forsikringsselskabet kan opkræve et gebyr, hvis du skifter kaskoforsikring, før forsikringsperioden udløber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *