Skip to main content
Spar penge: Indhent 3 tilbud på din forsikring her
cykel

Snart kan kommunen fjerne din cykel – uden varsel

Fra marts kan kommunen lovligt flytte din cykel 300 meter væk uden at give dig en advarsel først. Forsikringsselskaberne frygter masseanmeldelser af cykeltyveri.

Vi kender det alle sammen. Cykler, der står i vejen for handicappede, ældre, mødre med barnevogne og andre forbipasserende. Det er irriterende. Men mange af os kender også problemet, når vi ikke har et sted at parkere vores cykler, fordi der simpelthen ikke er mere plads foran banegårde eller indkøbscentre. Det er også irriterende. Men nu har Folketinget valgt at gøre noget ved problemet.

Fra marts har kommunerne nemlig fået tilladelse til at straksfjerne cyklerne. Det betyder, at kommunerne får lov til omgående at fjerne cykler, der står i vejen – uden at give en advarsel til de intetanende cyklister. Cyklerne, der fjernes skal placeres på et særligt omsamlingssted ikke mere end 300 meter væk fra stedet, hvor cyklen blev fjernet fra. Kravet til kommunerne er, at cyklisterne skal have klar besked om, hvor cyklen efterfølgende er placeret. Hos cyklistforbundet bakker man op om forslaget, men påpeger, at det netop er manglen på cykelstativer, der udgør problemet med de mange uønskede parkeringer.

Rod i forsikringerne

Oprindeligt ville kommunerne bare have klippet cykellåsen af og flyttet cyklen 400 meter væk. Men det blev ikke til noget. I stedet skal cyklerne altså placeres max 300 meter væk, og cyklisterne skal oplyses om, hvor cyklerne står. Men ikke desto mindre frygter man i forsikringsverdenen, at det kan udløse masseanmeldelser af cykeltyveri. Forsikringsselskaberne vurderer nemlig, at flere vil melde deres cykler stjålet, efter den er fjernet, og dermed kan der komme en masse ubegrundede forsikringssager.

Årsagen til forsøgsordningen er, at kommunen i stigende grad oplever, at cykler spærrer eller står i vejen for forbipasserende.

Bedømmelsesoversigt

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget godt0%
Gennemsnitlig0%
Mindre godt0%
Dårligt0%

Gennemgå denne artikel nedenfor

Artikel anmeldelser

There are no reviews yet. Be the first one to write one.