Skip to main content
bilforsikring

Hvad dækker en kaskoforsikring til bil?

En kaskoforsikring til bil er ganske frivillig, mens en ansvarsforsikring ved lov er afgjort, at alle med bil skal tegne. Læs med her, og find ud af, hvorfor det i de fleste tilfælde alligevel er en god ide at have en kaskoforsikring til bilen.

Modsat den lovpligtige ansvarsforsikring, dækker en kaskoforsikring din egen bil. Den dækker din bil i tilfælde at brand, tyveri og færdselsuheld.

Dækker en kaskoforsikring ved totalskade?

Du har krav på en erstatning fra din kaskoforsikring, hvis du har været ude for en ulykke og din bil efterfølgende er blevet erklæret totalskadet.
Der kan være forskellige forsikringsbetingelser afhængig af , hvilket forsikringsselskab du har tegnet din kaskoforsikring hos. Nogle forsikringsbetingelser er dog lovpligtigt fastsat i alle kaskoforsikringer og er ufravigelige, og derfor kan man være sikker på, at alle kaskoforsikring som minimum indeholder dem.
Kommer du ud for et færdselsuheld og overstiger skaden på bil for eksempel køretøjets reelle værdi, har du krav på kontant erstatning. Foruden dette har du også krav på kontant udbetaling, hvis din skade koster mere at udbedre end 75% af din bils værdi, da bilen også i dette tilfælde vil bliver erklæret totalskadet. Den erstatning, du vil få udbetalt, skal svare til prisen for en tilsvarende bil af samme model, mærke og årgang, og som har kørt det samme antal kilometer.
Bliver din bil i stedet stjålet, er du også sikret med en kaskoforsikring, som erstattet bilen. Herudover er du også dækket, hvis du selv kommer til at lave en skade f.eks. ved parkering.

Se mere om billig bilforsikring til din bil her.

Hvilken dækning til kaskoforsikring skal du have?

Hvilken kaskoforsikring der er bedst i forhold til dine behov afgøres af mange forskellige faktorer. Har du en oldgammel bil, som koster under ca. 20.000 kr., kan du overveje, om det kan betale sig at tegne en kaskoforsikring. Har du en dyrere bil, kan det i langt de fleste tilfælde svare sig at tegne en kaskoforsikring. Har du lige købt den eller er den under 1 år gammel, skal du måske endda have en kaskoforsikring med nyværdierstatning, som flere forsikringsselskaber tilbyder. Dette betyder, at du vil få erstatning for en tilsvarende ny bil, hvis din egen totalskades.
Når du har klargjort dine behov for dækning og forsikring, er det bare at udfylde vores formular online gratis og uforpligtende og modtage 3 tilbud på en kaskoforsikring. Så vil du blive kontaktet med gode tilbud.