Skip to main content

Fritidshusforsikring – Forsikring til dit sommerhus

Når sommmer huset skal være i trygge hænder

Dit sommerhus er måske en økonomisk investering, eller måske er det bare fyldt med gode minder. Uanset hvad, skal du føle dig tryg, når du rejser fra det. Så spar dig selv for bekymringerne ved at eje et hus, du ikke kan holde øje med dagligt og invester i en sommer- og fritidshus-forsikring.

Dit sommerhus står oftest ubevogtet fra både uønskede gæster og hård behandling fra vind og vejr – og hvis uheldet først er ude, kan et sommerhus blive alt andet end en billig fornøjelse. Derfor er det en rigtig god ide at investere i en sommerhus- og fritidshusforsikring. Det er lovpligtigt at have en brandforsikring, hvis der er lån i huset. Men ellers bestemmer du selv, hvordan du tegner din sommer- og fritidshusforsikring. Du har bl.a. disse muligheder:

Generelt dækker din sommer- og fritidshusforsikring:
– Hvis der opstår brand, storm- og vandskader eller hvis dine ruder smadres.
– Hvis du får behov for retshjælp i forbindelse med f.eks. udlejning af sommerhuset.
– Hvis du er skyld i, at andre eller deres ting bliver skadet.
– Hvis dit indbo bliver skadet.

Rørskadeforsikring og stikledningsforsikring
Du har også mulighed for at tegne en tillægsforsikring til din sommer- og fritidshusforsikring, der dækker skader og utætheder fra skjulte rør og ledninger. Det betyder, at forsikringen dækker udbedring af utætheder og eventuelle efterfølgende skader som f.eks. vandskade i loft eller væg. Rørskade – og stikledningsforsikringen kan altså ende med at spare dig for rigtig mange penge og er en billig forsikringsløsning, hvis du pludselig oplever utætheder.

Svampe og insektforsikring
Du kan også forsikre dig imod angreb fra svampe og insekter. Hvis dit sommerhus først er blevet ødelagt af svamp, er det ikke billigt, men med en svampe og insektforsikring på din sommer- og fritidshusforsikring, behøver du ikke bekymre dig.

Ekstra indboforsikring
Du kan også sikre dit indbo yderligere. Når du tegner en indboforsikring på din sommer- og fritidshusforsikring, dækkes indbo, som ikke normalt bliver dækket i den almindelige fritidshusforsikring. Det kan eksempelvis være robåde, kanoer, kameraer og spiritus. En tillægsforsikring er derfor oftest den billigste forsikringsløsning, hvis du f.eks. har stået over for indbrud.


5 gode råd, når du skal have den bedste sommer- fritidshusforsikring

  1. Du skal huske, at dit sommerhus eller fritidshus altid skal forsikres mod brand
  2. Når du tegner din sommer- og fritidshusforsikring, skal du være opmærksom på, at nogle ting allerede kan være dækket under en anden forsikring eller serviceabonnement. Det kan f.eks. gælde ved hårde hvidevarer
  3. Sørg for, at du ikke får skadedyr indenfor, for hvis dit sommerhus eller fritidshus bliver skadet af dyr, dækker sommer- og fritidsforsikringen som regel ikke. Eksempelvis vil det oftest ikke blive dækket, hvis der opstår brand som følge af musebid i en ledning, eller hvis der er skader i isoleringen efter en gnaver
  4. Visse forsikringsselskaber belønner dig for at passe på dit sommerhus. Hos nogle forsikringsselskaber vil du kunne spare fra 5- 20 % på din fritidshusforsikring ved at installere f.eks. røgalarm og godkendt tyverialarm
  5. Husk at give dit forsikringsselskab besked, hvis du bygger om. På den måde får du altid den korrekte dækning

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Guiden til en billig og bedre sommer- og fritidshusforsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos samme forsikringsselskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *