Skip to main content

Campingvognsforsikring – tryghed i dit mobile hjem

Med en campingvognsforsikring får du sikkerhed på de danske eller udenlandske veje. Campingvognen er dit mobile hjem, og derfor kan det være en god ide, at du tegner en forsikring – præcis som du tegner en indboforsikring og husforsikring.

Det er ikke lovpligtigt at tegne en campingvognsforsikring, men det kan nemt blive den billigste løsning, hvis uheldet først er ude. Reparationer på din campingvogn kan nemlig hurtigt blive alt andet end en billig affære, og derfor er det en god ide, at du sikrer dig den bedste forsikring.

Ansvarsforsikring

De fleste tror, at det er nødvendigt med en ansvarsforsikring. Men faktum er, at de skader du påfører, mens du kører campingvognen, bliver dækket af ansvarsforsikringen på den bil, der trækker campingvognen. Derfor skal du ikke investere i en ansvarsforsikring.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikring til til din campingvogn er frivillig. Men hvis du har lån i vognen, kan kaskoforsikringen dog være et krav. Kaskoforsikringen dækker følgende:

  • Campingvogn
  • Fortelte
  • Tilbehør

Kaskoforsikringen kan være det billigste alternativ, for hvis campingvognen bliver stjålet eller skal repareres, så dækker kaskoforsikringen. Kaskoforsikringen til din campingvognsforsikring kan også dække, hvis du får behov for retshjælp, eller hvis du har behov for redningshjælp i udlandet. Hvis din campingvognsforsikring har en kaskoforsikring, kan du få hjælp og dækning ved bl.a.:

  • Kørselsuheld
  • Brand
  • Vand
  • Tyveri
  • Retshjælp
  • Hærværk
  • El-skade

Indboforsikring til din campingvognsforsikring

Oftest skal indboforsikringen tegnes som en tillægsforsikring til din kaskoforsikring. Her kan du forsikre alt inventar, som hører med til campingvognen. Med en indboforsikring bliver dit indbo dækket ved skader som bl.a.:

  • Vandskader
  • Brand
  • Tyveri
  • Hærvær

Sådan bliver din campingvognsforsikring endnu bedre og billigere

Hos nogle forsikringsselskaber har du mulighed for at få aldersrabat på din campingvogn. Ved nogle forsikringsselskaber kan du også købe vejhjælp til din cforsikring. Her kan du få hjælp, hvis f.eks. campingvognen punkterer eller du smækker dig ude.

Få en billig campingvognsforsikring her


5 gode råd, når du skal have den bedste og billigste campingvognsforsikring

  1. Du skal være opmærksom på, at jo ældre din campingvogn er, jo billigere bliver din campingvognsforsikring. Hos de fleste forsikringsselskaber falder prisen på din forsikring, når din campingvogn bliver 5, 10 og 15 år.
  2. Når du skal tegne din forsikring, skal du være opmærksom på, at f.eks. dækningen af transport til et værksted efter et uheld allerede kan være dækket i din serviceforsikring. Oftest modtager du kun dækning fra én forsikringsordning.
  3. Du skal vide, at din campingvognsforsikring dækker i hele Europa, men hvis din campingvogn er stationær, dækker campingvognsforsikringen kun i Danmark. Husk også at tjekke din rejseforsikring, inden du skal på ferie.
  4. Det er ikke campingsæson hele året. Men derfor er det stadig en god ide at være forsikret året rundt. Campingvognen kan nemlig også pådrage sig skader under opbevaring.
  5. Det er en god ide at undersøge, om dit forsikringsselskab ændrer dækning uden for campingsæsonen. Eksempelvis dækker visse forsikringsselskaber kun tyveri i telte under campingsæsonen.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Guiden til en billig og bedre forsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos samme forsikringsselskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser. For at gøre dette nemmere har vi her på siden lavet en tilbudsformular som du gratis kan få forsikringstilbud med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *