Skip to main content

Motorcykel- og knallertforsikring – dækning på vejen

For nogen er det at eje en motorcykel en drøm, der går i opfyldelse. For andre er motorcyklen eller knallerten et simpelt transportredskab. Læs med og bliv klogere på din motorcykel- og knallertforsikring.

Når din motorcykel- og knallertforsikring skal være god og billig, har du flere muligheder

Ansvarsforsikring

Ligesom det gælder for bilforsikringen, så er ansvarsforsikringen lovpligtig for motorcykel- og knallertforsikringer. Ansvarsforsikringen kan let blive den billigste løsning, hvis uheldet først er ude. Din ansvarsforsikring dækker nemlig de potentielle skader, du påfører andre eller deres ting.

Kaskoforsikring

Som udgangspunkt er det frivilligt at tegne en kaskoforsikring under din motorcykelforsikring eller knallertforsikring. Hvis der er taget lån i motorcyklen eller knallerten kan kaskoforsikringen dog være et krav.

Kaskoforsikringen dækker skader på køretøjet som eksempelvis er sket ved:

  • færdselsuheld
  • parkering
  • hærværk
  • brand
  • tyveri

Gør din motorcykel- og knallertforsikring endnu bedre

Vinterkørsel

Udvid din motorcykel- og knallertforsikring, så den også gælder vinterkørsel.

Førerulykkesforsikring

Med en førerulykkesforsikring under din motorcykel- og knallertforsikring får du dækning, hvis motorcykelføren dør eller bliver slået ihjel i en ulykke, der ikke er dækket af arbejds- eller ansvarsforsikring. Førerulykkeforsikringen koster generelt omkring 60-80 kroner året.

30 plus

Hos nogle forsikringsselskaber kan du få særlige fordele på din motorcykelforsikring, hvis du er over 30 år og har kørt skadefri i mere end 3 år.


5 gode råd, når du skal have den bedste motorcykel- og knallertforsikring

  1. Du skal investere i en ansvarsforsikring, fordi det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring.
  2. Når du skal tegne en motorcykelforsikring skal du være opmærksom på, at visse motorcykler er sværere at forsikre end andre. Ved f.eks. motorcykler som har mange hestekræfter og høj vægt, kræver nogle forsikringsselskaber, at du samler alle dine forsikringer hos dem, før det er muligt at få en motorcykelforsikring.
  3. Hos nogle forsikringsselskaber kan du ikke få en motorcykelforsikring til Harley Davidson, fordi det oftest er dette motorcykelmærke, der bliver stjålet.
  4. Som hovedregel dækker en motorcykelforsikring ikke i vintermånederne- december, januar, februar.
  5. Du skal være opmærksom på, at det hos nogle forsikringsselskaber gælder, at du skal være fyldt 25 år, før du kan få en motorcykelforsikring.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Guiden til en billig og bedre motorcykel- og knallertforsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos samme forsikringsselskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *