Skip to main content

Livsforsikring – tryghed til dine nære

En livsforsikring er et omtåleligt emne. Men en livsforsikring kan give dig ro og sikkerhed for, at dine kære ikke skal bekymre sig om økonomi, hvis du dør, bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Hvis din familie pludselig står tilbage uden eller med én indkomst, kan din livsforsikring blive afgørende for deres økonomiske situation. Ved at investere i en livsforsikring får både du og dine efterladte altså en økonomisk garanti.

Livsforsikring

Det er ikke lovpligtigt at tegne en livsforsikring, men det er en rigtig god ide, da en livsforsikring giver dig og din familie tryghed. Når du skal tegne en livsforsikring, skal du selv vælge, hvor stort et beløb, der skal udbetales og til hvem. For livsforsikringen gælder det:

  • Du kan tegne forsikringen, når du er mellem 18 og 49 år.
  • Forsikringen gælder, indtil du fylder 75 år.
  • Forsikringen udbetales, uanset om dødsfaldet skyldes en ulykke eller sygdom.

Du kan vælge, at ubetalingen skal ske som et engangsbeløb eller en fast månedlig udbetaling

Livsforsikringen bliver ikke beskattet, hvis du opretter den uden fradrag. Uden fradrag skal du derfor ikke skal tage højde for skat, når dine efterladte får udbetalt livsforsikringen.

Hvis du vælger at oprette din livsforsikring med skattefradrag, skal der betales indkomstskat ved ubetaling af livsforsikringen.

Du kan læse mere om skat og fradag hos SKAT.dk

Krydslivsforsikring

I dag bor flere og flere sammen uden at være gift. De lever i et parforhold uden at have indgået ægteskab, og de er derfor ikke lovmæssigt forsikret sammen. Men behovet for at sikre sin partner bliver ikke mindre af, at man ikke er gift. Derfor er der også mulighed for at sikre sin kæreste eller samlever gennem livsforsikringen. Det gælder ligeledes for andre partnerskaber som f.eks. forretningspartnere, hvor behovet for økonomisk tryghed efter dødsfald kan have en betydning. Der er altså mulighed for at forsikre en kæreste, forretningspartner eller andre personer. Denne form for livsforsikring kaldes for en krydslivsforsikring. Ved krydslivsforsikringen er fordelen, at der ikke skal betales boafgift, idet livsforsikringen ikke betegnes som arv.

Gør din livsforsikring endnu bedre

Gruppelivsforsikring

Ofte tilbyder dit forsikringselskab en gruppelivsforsikring. Her kan du supplere din livsforsikring og blive dækket i tilfælde af invaliditet og kritiske sygdomme som f.eks. blodprop i hjertet, dissemineret sklerose eller større organtransplantationer i hjerte, hjerte-lunge.

Børnepension

Med en børnepension kan du sikre dine børn gennem din livsforsikring

Tab af arbejdsevne

Hvis din erhvervsevne nedsættes som følge af sygdom eller ulykke, kan du få udbetalt et månedligt beløb, hvis din livsforsikring inkluderer tab af arbejdsevne.

5 gode råd, når du skal have den bedste livsforsikring

  1. Inden du tegner din livsforsikring er det en god ide, at du danner dig et overblik over din families økonomi, størrelsen af jeres formue og gældsposter. Du skal også se på den efterladtes indtjeningsmuligheder. Så får du lettere den rigtige livsforsikring.
  2. For at få den bedste livsforsikring skal din livsforsikring hele tiden være tidssvarende din livssituation. Sker der ændringer i dit liv i forhold til f.eks. ægtefælle eller børn, så skal du kontakte dit forsikringsselskab.
  3. Det er en god ide at undersøge markedet for livsforsikringer, inden du tegner din livsforsikring. Der kan være stor forskel i pris og dækning. På Findforsikring.dk kan du nemt og gratis indhente flere tilbud.
  4. Du skal være opmærksom på, at din livsforsikring er billigere, når du er ung. I takt med at du bliver ældre, stiger prisen på din livsforsikring.
  5. Det er vigtigt, at du har de korrekte informationer om dit helbred, da dit helbred har betydning for din livsforsikring.

NB: Som ved de øvrige forsikringer kan dækningen variere fra selskab til selskab.

Guiden til en god og billig livsforsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos samme forsikringsselskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *