Skip to main content

Få råd til forsikring på SU

Vi ved alle, at det kan være lidt presset sidst på måneden, når de sidste regninger skal betales, men forsikringer er desværre ikke en post, der kan spares væk. Er uheldet ude, og har du ikke en forsikring, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at have sparet den væk. Her giver vi i stedet et par tips til, hvordan du får råd til forsikring på SU.

Er du fyldt 21 år, bør du have en indboforsikring

Er du fyldt 21 år, bør du som minimum have en indboforsikring, hvad enten du bor ude eller hjemme. Med indboforsikringen følger ofte automatisk en ansvarsforsikring, som dækker, hvis du gør skade på en anden eller andres ting.
Er du under 21 og udeboende, er du ofte dækket af dine forældres indboforsikring, dog kræver det, at du bor alene. Flytter du eksempelvis sammen med en ven/kæreste, skal du altså tegne din egen indboforsikring.

Gør dig klart, hvad netop dine behov er

Det er vigtigt at gøre dig klart, hvilke behov du har i forhold til dækning, da indboforsikringen kan have begrænset dækning af bestemte værdigenstande. Bruger du ofte din cykel, er det vigtigt, du sikre dig, at den er et tilvalg eller måske allerede dækket af din indboforsikring.
Bor du i leje- eller andelsbolig, kan du muligvis spare glas- og kummeforsikringen, da den ofte hører under boligselskabet. Det er dog en god idé at undersøge, hvad udlejer dækker i netop dit tilfælde.

Sæt beløbet på din selvrisiko op

Hvis du vil spare penge på den årlige udgift til forsikringen, kan det være en mulighed at hæve beløbet på din selvrisiko.
På den måde vil du få færre penge udbetalt af forsikringen, hvis uheldet skulle være ude, men det holder dine årlige udgifter til forsikring nede.

Drop de dyre tillægsforsikringer

De dyre tillægsforsikringer kan sjældent svare sig og koster kun en masse penge. Drop de dyre forsikringer til elektronikgenstande som computer, iPad og fladskærme, som du kan købe hos forhandleren. Ønsker du alligevel at de er sikret, så køb en samlet elektronikforsikring i forbindelse med din indboforsikring.

Betal månedsvis

Selvom det kan virke uoverskueligt at betale et stort beløb til forsikringen årligt, er det oftest den bedste og billigste løsning. Hos flere selskaber kræves der et ekstra gebyr, hvis regningen skal deles op månedsvis.

Undersøg grundpakker

Mange forsikringsselskaber tilbyder forsikringspakker til unge, som dækker de mest nødvendig behov for en typisk studerende. På denne måde behøver du ikke investere i samtlige forsikringer, men kan nøjes med en enkelt, som typisk vil indeholde de mest almindelige grunddækninger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *