Skip to main content

Indboforsikring – Sådan passer du på dit indbo

Vores hjem er fyldt med værdier og ting, som vi gerne vil passe på. Med en indboforsikring kan du få hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Indboforsikringen skal sikre familiens genstande, familiens ansvar for skader mod andre og familiens behov for retshjælp.

Indboforsikringen omfatter husstanden samt udeboende børn under 21 år. Det udeboende barn skal dog bo alene og uden børn. Indboforsikringen dækker på den adresse, der står på forsikringen, men den kan også dække, hvis fx familien har genstande med ude at rejse, har ting liggende i bilen. Udover disse grunddækninger så findes der selvfølgelig også flere tilvalgsmuligheder – dem kan du læse om i artiklen.

Indboforsikringen dækker grundlæggende mod

  • Brandskader
  • Skader forårsaget af vand
  • Skader på grund af tyveri eller indbrud.

Forsikringen dækker også hærværk i hjemmet, skader på køl og dybfrostsvarer samt ved færdselsuheld.

Skulle den skete skade være af et sådan omfang, at der er behov for genhusning (hvis boligen er ubeboelig betales for ophold på f.eks. hotel) eller oprydning, så dækker forsikringen også disse udgifter.

Husk også at nogle forsikringsselskaber har dækning for psykologisk krisehjælp efter f.eks. et voldsomt overfald.

Ansvarsforsikringen

Ansvarsforsikringen er for nogle en mere ukendt del af indboforsikringen, og personer uden indboforsikring vil måske påstå, at en indboforsikring behøver de ikke, da de alligevel ikke ejer særlig meget. Men selvom du ikke ejer noget af værdi selv, så kan du godt blive holdt ansvarlig for skader på andres ting, derfor er indboforsikringen en rigtig god ide for alle – det gælder både singler, familier, studerende og pensionister – og også dem uden egentligt gods eller guld.

Ansvarsforsikringen dækker, hvis man kommer til at forårsage skade på personer eller andre personers genstande.

Hvornår er det godt at have en ansvarsforsikring

Som beskrevet kan alle blive holdt ansvalig for skader på andre eller deres ting. Derfor er en ansvarsforsikring altså brugbar for alle. For at illustrere kommer vi med et par hverdagseksempeler:

Et meget simpelt eksempel kunne være at en cykellist kommer til at påkøre en fodgænger i et fodgængerfelt– den gående pådrager sig skade på krop og tøj.

Erstatningen til fodgængeren skal formentlig erstattes af cyklisten. Beløbsstørrelsen for tøjet er nok til at betale, men en eventuel personskade kan blive omfattende. I sådanne sager er det ekstra godt at have et forsikringsselskab til at hjælpe, da de både har ekspertise i at vurdere, om man er ansvarlig og skal betale erstatning, men også hvor meget der i så fald skal betales, og oveni udbetaler forsikringsselskabet selvfølgelig erstatningen til den person, som er kommet til skade.

Et andet scenarie, hvor ansvarsforsikringen kan komme i spil er, hvis børn spiller bold op af en husmur og kommer til at smadre en rude. Ruden skal erstattes, og det bliver formentlig barnet (forældrene), som skal betale. Også her vil ansvarsforsikringen dække udgiften.

Eksempler er der nok af, men pengene til mindre eller større erstatninger nok er væsentligt færre.

Retshjælp

Retshjælpsforsikringen er til, så du kan få dækket sagsomkostningerne i forbindelse med en sag. Det kunne være størrelsen af en erstatning eller køb og salg af private genstande.

Tag altid kontakt til en advokat eller dit forsikringsselskab først, hvis du ønsker at udnytte denne dækning.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Guiden til en billig og bedre indboforsikring

Den bedste måde at sikre sig på, at man ikke betaler for meget for sin indboforsikring vil, ifølge os, altid være at tage kontakt til så mange forsikringsselskaber som overhovedet muligt.

Her hos Findforsikring.dk har vi, i samarbejde med danske forsikringsselskaber, forsøgt at gøre denne proces nemmere for dig ved at lave en tilbudsformular til forsikringer. Med denne formular vil du gratis få uforpligtende tilbud fra 3 forskellige forsikringsselskaber, som alle ønsker at få netop dig som kunde.

Udfyld derfor formularen i dag og få gode tilbud på din indboforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *