Skip to main content
forsikring

Danskerne interesser sig ikke for forsikringen

Manglende interesse for forsikringen hos de danske forbrugere har konsekvenser for konkurrencen på forsikringsmarkedet. Den lave interesse medfører manglende priskonkurrence på forsikringsmarkedet, vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det er svært, det er uoverskueligt og så er det så besværligt. Sådan tænker rigtig mange af danskerne, når snakken falder på forsikringer. Hvis snakken da overhovedet falder på forsikringer. For faktum er, at forsikringsområdet er præget af enorm lav interesse fra danskerne. Og det på trods af at vi i de seneste år har stået overfor både kraftige storme med orkanstyrke og adskillige skybrud, der har givet vandskader og millionerstatninger. Sommerhuse ryger i havet, kældre bliver oversvømmet, og tage braser sammen, men alligevel er vores interesse for vores forsikringssituation tilsyneladende overraskende lav.

Hver femte har aldrig skiftet selskab

Selvom forsikringsreklamer ruller overskærmen, og journalisterne skriver side op og side ned om højere priser og manglende erstatninger, så viser en undersøgelse fra Forbruger-og Konkurrencestyrelsen samt Brancheforeningen Forsikring og Pension, at hver femte dansker aldrig har skiftet forsikringsselskab, ligesom hver tiende aldrig har indhentet forsikringstilbud.

Hos Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen vurderer kontorchef Martin Nyvang, at manglen på aktive forbrugere betyder, at forsikringsselskaberne ikke bliver presset.  Ifølge ham skal forbrugerne ændre adfærd før forsikringsselskaberne begynder at konkurrere på priserne for alvor.

Indhent tilbud på dine forsikringer

Hos Findforsikring.dk sætter vi gang i konkurrencen på forsikringsmarkedet ved at lade dig indhente tilbud fr 3 forskellige forsikringsselskaber.  Det er gratis og uforpligtende, og du kan vælge det tilbud, der passer bedst til dine behov og til din pengepung.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *