Skip to main content
forsikringssvindel

Håndværker og ansvarsforsikring – husk forsikringen!

Guide: Sådan dækker din ansvarsforsikring, når en håndværker renoverer dit hus

At bygge om er for de fleste en bekostelig affære, men hvis forsikringerne ikke er i orden, kan det risikere at blive en endnu dyrere fornøjelse. Findforsikring.dk guider dig her til, hvordan du er forsikret under byggeri og renovering.

Hvad dækker din ansvarsforsikring?

Din almindelige husforsikring dækker typisk skader som følge af vandskade, storm og brand. Men din husforsikring dækker ikke hærværk på dit byggeri, tyveri af byggematerialer eller skader som sker på personer eller ting.

Hvad dækker håndværkerens forsikring?

Hvis der opstår skader som følge af storm eller brand på dit byggeri er det din husforsikring, der dækker skaderne. Hvis personer eller ting kommer til skade under byggeriet, er det typisk håndværkerens forsikring, som dækker.

Det er dog ikke alle håndværkere, der er godt forsikrede. Det bør du derfor tjekke, før du begynder byggeriet. Hvis din håndværker ikke er dækket tilstrækkeligt, kan udgifterne til byggeriet stige voldsomt, hvorfor du bør kontakte dit forsikringsselskab og få en såkaldt entrepriseforsikring.

Hvad koster en entrepriseforsikring?

Prisen på en entrepriseforsikring afhænger af byggeriets omfang og størrelse. Jo dyrere boligbyggeri jo dyrere er forsikringen. Ofte starter prisen ved 1500 kroner. Der er dog ofte en selvrisiko på denne type forsikringer.

Sammenlign pris på forsikringer

Forsikringsprisen kan desuden variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Du bør derfor indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber – her på siden kan du helt uforpligtende modtage 3 tilbud fra tre forskellige forsikringsselskaber. Sammenlign pris med forsikringens dækning. En billig forsikring kan nemlig blive dyr i sidste ende, hvis dækningen er dårlig. Samtidigt er den dyreste forsikringen ikke nødvendigvis forsikringen med den bedste dækning. Læs derfor forsikringsbetingelserne grundigt igennem – også det med småt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *