Skip to main content
bilforsikring

Biler – Ansvarsforsikring og selvrisiko

Bør jeg vælge ansvarsforsikring til min bil uden selvrisiko?

Hvis du ejer en bil, skal du tegne en ansvarsforsikring. Den dækker dig, hvis du for eksempel kolliderer med en anden billist og bliver gjort erstatningsansvarlig. Læs Findforsikring.dk’s gode råd til, hvordan du vælger den ansvarsforsikring, der passer til dine behov.

Find dit behov

Når du skal vælge en ansvarsforsikring til sin bil, bør du først tænke over, hvilket behov du har for dækning i din ansvarsforsikring. Især skal du finde ud af med dig selv, om du vil have en ansvarsforsikring med selvrisiko, og hvor højt selvrisikoen skal være sat.

Du kan fravælge at have en selvrisiko. Om du gør det, afhænger af din personlige økonomiske situation – og du bør derfor overveje, hvor stor en risiko, du har råd til selv at påtage dig.

Hvis din økonomi er stram, og budgettet ikke tillader de store økonomiske overraskelser, bør du gå efter en ansvarsforsikring, der ikke har en selvrisiko. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du fravælger selvrisiko, stiger omkostningerne for ansvarsforsikringen, da størrelse på selvrisiko hænger sammen med prisen for ansvarsforsikringen.

Hvis din økonomi har plads til pludselige overraskelser, og du samtidigt vurderer, at risikoen for, at du ender i et færdselsuheld, er lille, kan du med fordel tegne en ansvarsforsikring med selvrisiko. 

Få tilbud på flere ansvarsforsikringer

Dækning og priser på ansvarsforsikringer kan være meget forskellige alt efter, hvilket forsikringsselskab, der tilbyder ansvarsforsikringen. Derfor bør du hente tilbud fra flere forsikringsselskaber. Det kan du gøre ganske gratis og uforpligtende hos Findforsikring.dk.

Alt du skal gøre er at indtaste dine oplysninger, og dernæst modtager du tilbud fra tre forsikringsselskaber.

Læs mere om billig bilforsikring her

Tjek omkostningerne

Når du har hentet tilbud fra forsikringsselskaber, handler det om at læse forsikringspapirerne grundigt igennem, før du sætter din underskrift.  Det nytter ikke noget at være for prisfokuseret. En billig forsikring er ikke nødvendigvis billig i sidste ende – og omvendt har den dyreste forsikring heller ikke nødvendigvis den bedste dækning.

Vær derfor kritisk, når du læser forsikringsbetingelserne. Læg mærke til, hvor meget den dækker, i hvilke tilfælde du er dækket – og selvrisikoens størrelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *