Skip to main content
indbrudstyven

Sådan snyder du indbrudstyven

Tips til at undgå tyven

Hvis du vil holde indbrudstyven ude, skal du bruge din sunde fornuft og altid sikre døre og vinduer. Læs mere om flere forskellige måder at beskytte din bolig på her.

Når hjemmet ser forladt ud, er det nemt for de langfingrede at slå til. Snyd tyven og sørg for, at det altid ser ud som om, du er hjemme – både når du er bortrejst eller på arbejde.

1. Få naboerne til at holde øje

Når du tager på ferie, er det altid vigtigt, at du fortæller naboerne, at du er bortrejst. Jo flere af dine naboerne du har fortalt det til, desto flere øjne er der til at holde øje med boligen, hvis der lusker ukendte personer rundt i kvarteret. Det kan også være en god ide at aftale med naboerne, at de parkerer deres bil i din carport, bruger din skraldespand eller slår græs/skovler sne afhængig af årstiden.

2. Afbestil og omdiriger avis og post

Skal du være væk i en længere periode, kan det måske svare sig at omdirigere posten til en anden adresse. Afhængig af hvor meget post du modtager, kan du kontakte Post Danmark for at høre nærmere.
Hvis du holder avis, er det en altid en god ide at give den til en nabo eller afbestille den, hvis du ikke er hjemme. En fyldt postkasse og flere ugers aviser på trappetrinnet er en åben invitation til tyvene om, at du ikke er hjemme.

3. Undgå de sociale medier

Selvom indboforsikringen ofte stadig dækker indbrud, hvis du har skrevet på de sociale medier, at du er taget på ferie, er det en dårlig ide. Der er ingen grund til at informere alle om, at din bolig står tom den næste uges tid. Sørg herudover altid for, at din profil er privat, så kun venner kan se, hvad du skriver.

4. Opsæt bevægelsessensorer og tænd radioen

Tager du af sted på arbejde, kan det være en god ide at lade radioen stå tændt. Især hvis du bor i lejlighed lytter tyvene ofte for at høre, om der er nogen hjemme.
Bor du i stedet i hus, bør også opsætte bevægelsessensorer rundt om huset, så lyset tænder, når nogen nærmer sig.

5. Lås skuret

Det er vigtigt at have en lås på haveskuret. Er skuret frit tilgængeligt, kan tyven bruge dine egne haveredskaber og værktøj til at komme ind med. Husk også at låse stigen ind, så de ikke har mulighed for at benytte den.

6. Gem værdifulde genstande

Selvom du til dagligt har alle dine værdifulde genstande stående ude, bør du gemme dem væk, hvis du ikke er hjemme i længere perioder. Der er ingen grund til at friste tyvene ved at have de mest værdifulde ting stående fremme til frit skue gennem vinduerne.

7. Lav telefonsvareren om

Har du en telefonsvarer på din telefon, bør du ikke informerer om, at du er bortrejst. Sig i stedet, at du er lige i nærheden og snart vender tilbage. Vil du informerer dine venner og bekendte om, at du ikke er hjemme, kan du i stedet sende en sms ud. Findes dit telefonnummer i telefonbogen eller på nettet , ringer tyvene i nogle tilfælde til telefonen for at høre, om den bliver taget.

8. sæt tyverialarmer op

Hvad enten din bolig ligger i et område, der er plaget af indbrud eller ej, er den altid en god ide at sætte en alarm op. Klistermærket på hoveddøren skræmmer allerede tyvene, men kommer de først ind og alarmen går i gang, er de hurtigt ude af døren igen.
God sikring af døre og vinduer  kombineret med sund fornuft er absolut den bedste måde at holde tyvene ude på. Find de svage punkter ved din bolig og sørg for at sikre dem først. Herudover er det vigtigt at have et godt samarbejde med naboerne i boligområdet, så I sammen kan mindske indbruddene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *