Skip to main content

Forsikring og sneskader

Forsikringsselskaberne vejleder – på med sneskovlen

I disse dage er budskabet fra både forsikringsselskaberne og politiet, at du skal passe på dig selv og andre i det kolde vejr – og det gælder også på dit fortov. Læs her om forsikring og sneskader.

Ligeså yndigt som det ser ud – lige så hurtigt skal sneen skovles væk fra fortovet. Der er ikke nogen vej udenom, og sneskovlingen er dit eget ansvar. Hvert år får forsikringsselskaberne forsikringsanmeldelser fra personer, der er faldet pga. af mangelfuld eller ikke eksisterende snerydning på fortove. Det kan resultere i alt fra brækkede arme til hoved- eller rygskader.

En sag for din forsikring

Ifølge Forsikring og Pension kan det blive rigtig dyrt, hvis du ikke har overholdt dine sneforpligtelser, og der er blevet tilkendt den tilskadekomne erstatning. Tenna Westergaard, konsulent ved Forsikringsoplysningen Forsikring og Pension forklarer til BT, at der er flere former for erstatninger.

”Der er erstatning for ‘svie og smerte.’ Det er omkring 180 kroner per dag, man er sygemeldt med faldskaden. Så er der ‘tabt arbejdsfortjeneste,’ ‘varig men-erstatning’ og hvis det går rigtig galt, så er der ‘tabt erhvervsevne-erstatning”

Men hun påpeger, at de fleste er dækket igennem deres ejendomsforsikring, hvis en person falder på deres fortov. Hos Findforsikring.dk anbefaler vi derfor, at du tager en snak med dit forsikringsselskab og finder ud af, om du er dækket ind.

Snesikkert bevis for forsikringen

Som beskrevet kan det altså nemt blive en sag for forsikringsselskabet, hvis ikke dit fortov er ryddet. Men omvendt er det ikke nok at hævde, at man er kommet til skade pga. et glat eller snefyldt fortov. Den tilskadekomne skal oftest kunne bevise, gennem fx vidner, at denne kom til skade, fordi der var glat. Hvis ikke dette kan bevises, udbetaler forsikringen oftest ikke erstatning.

Bøde og ingen service

Det rammer ikke kun de forbipasserende eller din forsikringspolice, hvis du nægter at fjerne sneen, for du kan sagtens modtage en bøde for ikke at have ryddet sneen væk. Oveni kan både skraldemænd og postbud nægte at gøre deres arbejde, hvis de vurderer, at der risiko for fald.

Selvom loven siger, at sneen skal fjernes lige efter, den er faldet, så er domostolene mere fleksible, og derfor gælder det i dag, at dine fortove skal være snefrie mellem klokken 7 og 22. Men for de erhvervsdrivende med en butik, skal der ryddes sne løbende gennem hele dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *