Skip to main content

10 gode råd, når du skal skovle sne

Forsikringsråd: 10 gode råd, når du skal skovle sne

Det ser så smukt ud, men en af vinterens største forsikringsfælder er frost og sne, og selvom det ser fredfyldt ud, så skal det væk. Hvert år må forsikringsselskaberne udbetale skadeserstatninger til folk, som er faldet på det snefyldte fortov eller kørt galt på de glatte veje.

Som jeg også har skrevet om i et tidligere blogindlæg, så kan det føre til både skader og dyre forsikringsbøder, hvis ikke du sørger for at skovle sneen væk.

Derfor har jeg fundet ti gode ’skovlsne’ råd til dig.

  1. Til start er det altid en god ide at holde sig orienteret om vejret, så husk at følge med i vejrudsigten.
  2. Der er ikke nogen grund til at pakke sneskovl og kost for langt væk, så sørg for at have en god sneskovl og kost parat.
  3. Tjek, at du har grus, salt, sneskovl og kost parat og ved hånden.
  4. Du er kommet et godt stykke vej, hvis du sørger for at strø grus eller salt aftenen inden nattens snefald eller islag.
  5. Hvis du bruger salt, så brug det med omtanke. Ved saltlage bruger du betydeligt mindre salt, end hvis det bliver strøet ud med hånden.
  6. En saltlage bestående af 1 del salt og 4 dele lunkent vand. Vejsalt er tungt opløseligt, så du skal røre hyppigt i blandingen, da saltet ellers falder til bunds. Hvis du vil slippe for at røre så ofte, kan du anvende køkkensalt. Det er hurtig opløseligt og kan bruges med det samme.
  7. Det er vigtigt, at du altid fordeler grus eller salt jævnt – det skåner overfladen og mindsker risikoen for glat føre.
  8. Hvis sneen er skovlet op i en vold ude ved kørebanen, så husk at lave en gennemgang i snevolden på mindst én meters bredde, så postbudet, renovationen og alle andre, der skal ind på din grund, kan færdes sikkert.
  9. Det er hårdt arbejde at skovle sne, og det er ikke alle, der kan holde til det. Men er du pensionist, kan du muligvis opnå hjælp til at rydde sne og salte eller gruse. Din kommunes socialforvaltning kan give oplysninger om eventuelle ordninger.
  10. Tjek din kommunes hjemmeside for regulativer vedrørende vintervedligeholdelse.

Kilde: skovlsne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *