Skip to main content

Rejseforsikring – Undlad dobbeltforsikring

Har du også flere rejseforsikringer?

Forsikringsmarkedet er kompliceret og svært at gennemskue, og mange føler sig ikke sikre nok til at takke nej til en forsikring. Det betyder, at cirka hver tredje dansker er overforsikret – og særligt når det gælder rejseforsikringerne, er danskerne dobbeltforsikrede.

“Hvis nu din baggage bliver væk”… “hvad hvis du får behov for at aflyse rejsen”… “hvis du bliver syg og skal på hospitalet”. Der er mange årsager til, at det er betryggende med en rejseforsikring. Problemet med rejseforsikringen er bare, at mange allerede er forsikret i forvejen, og så kan forsikringen hurtigt blive penge ud af vinduet. Det er nemlig sjældent, at overforsikring kan betale sig.

Forbrugerrådet anerkender problemer med rejseforsikring

Når det gælder overforsikring og dobbeltforsikring er det oftest i forhold til rejseforsikringen, at danskerne har svært ved at skelne mellem forsikringsdækningerne. Når vi rejser til det store udland, tager vi ingen chancer med vores forsikring. Hos forbrugerrådet genkender man problemet. Jurist i forbrrugerrådet, Mads Mølgaard forklarer til TV2

“Man kan have en rejseforsikring igennem sit kreditkort, som man måske ikke var klar over at man havde. Og man køber måske en rejseforsikring selvstændigt hos rejsebureauet, fordi man ikke lige var opmærksom på, at man allerede havde en”.

Fra Mads Mølgaard Iyder der en opfordring til at tjekke forsikringsdækningerne og finde ud af, om man er dækket af i forvejen – inden man køber nye forsikringer.

Dobbeltdækning

Ifølge Mads Mølgaard er rejseforsikringen den mest overflødige rejseforsikring, da forsikringen gerne dækker ting, som er dækket under andre forsikringer.

“Det vi ser i forhold til de specifikke rejsedækninger, det er at sådan noget som baggagedækning, den kan du allerede få erstattet af flyselskabet eller af indboforsikringen. Rejseforsikringer er nok den mest overflødige forsikring, man kan tilkøbe, for der er ofte ingen grund til at tilkøbe den, da den er dækket af de andre parter”, siger Mads Mølgaard.

Når det handler om rejseforsikring, er der altså en god chance for, at du allerede er dækket i forvejen – om det så er gennem dit kreditkort, fagforening, indboforsikring eller pensionsordning.

Ikke desto mindre kan en rejseforsikring også være en rigtig god investering, hvis du fx står overfor voldsomme ulykker eller operationer i udlandet. Du skal bare sørge for, at din rejseforsikring dækker der, hvor dine andre forsikringer ikke dækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *