Skip to main content

Forsikring og skilsmisse

Januar bringer skilsmisse og nye forsikringer

Julen er hjerternes tid. Der er hygge og nærvær på dagsordnen, og for de fleste bliver familielivet sat i højsædet. Men i nogle tilfælde kan julen også føre til overvejelser omkring parforholdet og endda skilsmisse, og med skilsmisse følger også nye forsikringer. Læs her hvad du skal være opmærksom på mht. forsikring og skilsmisse.

Hjemlig hygge, knas på bordet, pynt i vinduet og måske endda hvid jul. Det er så idyllisk – og så alligevel ikke. Når forventningerne til partneren og nærværet ikke bliver indfriet, så begynder mange at genoverveje parforholdet, og for flere betyder det skilsmisse. Derfor er januar efterhånden også blevet højsæson for skilsmisser og nye forsikringer. Hos Skilsmisseraad.dk oplevede man sidste år en markant stigning i antallet af henvendelser i perioden fra d. 27 december til d. 3 januar.

Men hvad så, når beslutningen er taget? Der er en lang række praktiske ting, der skal ordnes og afvikles. En af dem er forsikringssituationen, og det bør man ikke vente for længe med.

Husk dine forsikringer, når du står overfor en skilsmisse

Når parforholdet er ramlet, og du skal starte på en frisk, så er det en god ide at få styr på din forsikring. Forsikringen er nemlig din sikkerhed, hvis uheldet er ude.

Indboforsikring

Når det gælder indboforsikringen, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at indboforsikringen skal ændres. Senest 3 måneder efter I er flyttet fra hinanden, bør I få hver jeres indboforsikring. Husk også at justere indbosummen, så den passer.

Bilforsikring

Når det gælder bilforsikring, så husk at kontakte forsikringsselskabet, hvis bilen skifter ejer. En ægtefælle får normalt samme forsikringsanciennitet som den ægtefælle, man er blevet skilt eller separeret fra.

Ulykkesforsikring

I forhold til ulykkesforsikringen bør I overveje at ændre den begunstigede på forsikringerne. Den eller de begunstigede er dem, der får udbetalt penge ved eventuel død. Er der tale om familieulykkesforsikring, må den, der ikke står som forsikringstager, tegne ny forsikring.

Livsforsikringen

Også i forhold til livsforsikringen bør I overveje en ændring af begunstigede. Er der tegnet krydslivsforsikringer, bør disse også overvejes og eventuelt ændres.

Læs mere om livsforsikring her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *