Skip to main content

Fordele ved ejerskifteforsikring

Hvilke fordele er der ved en ejerskifteforsikring?

Både sælger og køber vil gerne være sikre på, at alt er i orden, når de afslutter bolighandlen. Derfor tyer mange til at købe en ejerskifteforsikring, og er en rigtig god forsikring for begge parter. Læs her, hvad du får ud af at tegne ejerskifteforsikringen – både som køber og sælger.

Når der er indgået en ejerskifteforsikring, hører der et huseftersyn med. Et huseftersyn er en gennemgang af huset og skal sikre, at der ikke er skjulte mangler. Formålet med huseftersynet er at give en upartisk og professionel gennemgang af husets skader og elinstallationens tilstand. Derudover ender huseftersynet ud i en tilstandsrapport.

Fra 1 maj i år blev reglerne ændret sådan, at huseftersynet også skal redegøre for hustagets stand og levetid.

Se videoen her og lær mere om huseftersyn.

Ejerskifteforsikringen gavner begge parter ved boligsalg. Som sælger undgår du at hæfte for skjulte skader ved boligen, som huseftersynet ikke har noteret.

Som køber er du dækket af ejerskifteforsikringen ved skjulte skader, som huseftersynet ikke har noteret.

Det er altid sælger, der skal bestille rapporterne.

Ved at tegne ejerskifteforsikringen bliver køber fri for ansvar for skjulte skader og mangler

Når du skal tegne efterskifteforsikring, må køber gerne indhente flere forsikringstilbud. Køber er nemlig ikke bundet af sælgers tilbud

Køber skal sætte sig grundigt ind i tilstandsrapporten og huske, at karaktersystemet ikke bygger på, hvor dyrt det er at udbedre den enkelte skade – en mindre skade kan nemlig koste ligeså meget som en større

Kilde: Tænk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *