Skip to main content
studerende

Din bilforsikring dækker ikke alt – Se her hvad den ikke dækker

Tomgang giver bøde og ingen forsikring

Forleden morgen oplever Charlotte Jørgensen at få stjålet sin bil, da hun forlader den, mens den står i tomgang i indkørslen. Heldigvis fik hun bilen tilbage, men oveni fik hun en bøde på 1000 kroner og en besked om, at forsikringen ikke dækkede. Overrasker det dig? Så læs her, hvordan det hænger sammen.

I sidste uge bragte TV2 nyhederne en hverdagshistorie med en besynderlig drejning. Det er ikke gået ubemærket hen, at Danmark netop har været ramt af både sne og frostgrader, og mange bilejere kan formodentlig genkende scenariet, der bliver beskrevet af Charlotte Jørgensen på TV2. Bilen er frossen, og hun skal på arbejde. Derfor tænder hun bilen i indkørslen og lader den stå og varme op, mens hun går ind og ordner nogle småting i sit hus. Da hun få minutter efter kommer ud til bilen, så er den væk.

Forsikringsselskaberne kender historien

Hos forsikringsselskaberne er historien hverken besynderlig eller unormal. Faktisk forklarer konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikring og Pension, at han næsten dagligt hører lignende historier fra frustrerede forsikringskunder. Frustrationen opstår for alvor, når forsikringsselskaberne må forklare kunderne, at forsikringen ikke dækker tyveriet pga. af uagtsomhed.

Til TV2 forklarer Riccardo Krogh Pescatori:

”Man betegner det her som grov uagtsomhed, og i forsikringsbetingelserne undtager man at dække, når der er tale om grov uagtsomhed”

Det betyder med andre ord, at bilen ikke er forsvaret ordentligt. Det kan sammenlignes med indbrud i ens hjem, efter man har glemt at låse døren.

Overtrædelse af færdselsloven

Udover den manglende forsikringsdækning får Charlotte Jørgensen en bøde på 1000 kroner for overtrædelse af færdselsloven. Politiet fortæller til TV2, at det er en overtrædelse af færdselsloven at lade bilen stå tændt, når man ikke befinder sig i den.

Charlotte Jørgensen var heldig. Takket være en opmærksom medborger fik hun hurtigt sin bil tilbage i indkørslen. Men husk, at du også selv skal sikre dig mod indbrud og sørge for at låse både din bil og dit hjem.

Husk at din bilforsikring ikke dækker alt… Læs mere om billig bilforsikring her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *