Skip to main content
forsikring

Ansvarsforsikring og egenandel – læs mere og indhent 3 tilbud her

Guide: Skal jeg have en ansvarsforsikring med eller uden egenandel?

Ansvarsforsikringer sikrer dig, hvis ved et uheld kommer til at skade andre personer eller deres ting. Læs mere om, hvilken type ansvarsforsikring, du bør vælge her.

Hvorfor skal jeg have en ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dækker, hvis du forvolder andre personer eller deres ting skader – såfremt det var et uheld. Det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, hvis du ejer et motordrevet køretøj.

Find den ansvarsforsikring, der passer til dig

Nogle ansvarsforsikringer kan have en såkaldt egenandel, der i forsikringstermer også er bedre kendt som selvrisiko. En egenandel eller selvrisiko betyder, at der er et vist beløb af skaden, du skal betale.

I nogle tilfælde er det muligt at fravælge en selvrisiko, således at forsikringsselskabet betaler samtlige omkostninger på det pågældende erstatningskrav.

Hvornår bør jeg fravælge egenandel på en ansvarsforsikring?

Hvis du fravælger selvrisiko på din ansvarsforsikring, bliver den årlige forsikringspræmie samtidigt dyrere.

Om du skal have en egenandel på din ansvarsforsikring, bør derfor afhænge af din personlige økonomiske situation. Hvis du har luft i økonomien til at betale, hvis du pludselig får en ekstra udgift, kan det muligvis bedst betale sig at tegne en ansvarsforsikring med selvrisiko.

Omvendt – tåler budgettet ikke de store overraskelser, og vil det for eksempel være uoverkommeligt pludseligt at skulle betale 5000 kr., bør du tegne en ansvarsforsikring uden selvrisiko.

Hvordan finder jeg den bedste ansvarsforsikring?

Før du underskriver en forsikringsaftale, anbefales det, at du undersøger markedet grundigt.

Der kan være stor forskel på ansvarsforsikringer i forhold til både dækning og pris, hvorfor det er en god idé at hente tilbud hjem fra flere forskellige forsikringsselskaber.

Når du får dine tilbud på ansvarsforsikringer, så vær opmærksom på, hvornår forsikringen dækker – og om der er en egenandel, du selv skal betale i tilfælde af uheld. Sammenlign dernæst priserne for at finde den ansvarsforsikring, der passer bedst til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *