Skip to main content

Forsikringsskift – Lettere end du tror

Forsikringen kan let skiftes ud

Kun fire ud af ti danskere ved, at forsikringen kan opsiges med en måneds varsel. Det viser en ny undersøgelse fra Forsikring og Pension. Mange danskere tror fejlagtigt, at det er både kringlet og omfattende at skifte forsikringsselskabet ud. Det er meget lettere end du tror at lave et forsikringsskift.

Frygten for at stå uden forsikring og myten om at forsikringen kun kan opsiges en gang om året, får flere danskere til at droppe tanken om at skifte forsikringsselskabet ud. Det er ærgerligt, for ofte er der penge at spare ved at tage springet.

Men det er slet ikke så vanskeligt at skifte forsikring, som mange går og tror. Du er kun bundet det første år, og ønsker du alligevel at skfite forsikring, kan du betale dig fra det. Faktisk er det ikke meget anderledes and at skifte hvilket som helst andet abonnement. Hvis du har fået et bedre tilbud, er det jo synd og skam, hvis du ikke tør tage imod det, fordi du ikke ved, hvordan du kommer ud af dit gamle abonnement.

En måneds varsel og intet papirarbejde

Det er altid en god ting at holde sig ajour med sin forsikringssituation, og det betyder også, at det er en god ide at indsamle flere tilbud. Der er som i de fleste brancher nemlig sund konkurrence i forsikringsbranchen, og det betyder, at mange selskaber er villige til at give et godt tilbud. Du skal huske, at forsikringer også er en handelsvare.

Som hovedregel kan du altså skifte dit gamle selskab ud med et nyt med kun en måneds varsel. Det vil ofte koste omkring 50 kroner i gebyr, hvis du har haft forsikringen i mere end et år.

Du behøver heller ikke frygte papirarbejdet, når du har besluttet dig for at tage i mod et godt og billigt forsikringstilbud.

“Overgangen fra det gamle selskab til det nye går endnu lettere, hvis du giver dit nye forsikringsselskab fuldmagt til at opsige dine gamle aftaler. Så klarer de papirarbejdet for dig, og du undgår overlap, eller at du måske ikke er dækket i en kortere periode. Det, du eventuelt har til gode i forudbetalt præmie, får du naturligvis tilbage fra det gamle selskab”, siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikring og Pension

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *