Skip to main content
forsikringsskift

Sparetips – Forsikring og besparelse

Forsikringen skiftes ikke ud for under 500 kroner

Hvis besparelsen på den nye forsikring ikke er højere end 500 kroner, så gider danskerne ikke skifte forsikringsselskab. Det viser en ny undersøgelse fra Forsikring & Pension. Læs herunder omkring forsikring og besparelse.

Danskerne er prisbevidste, og undersøgelser viser også, at danskerne er gode til at skifte forsikringsselskab, hvis de mener, at de betaler for meget. Men ifølge en ny undersøgelse skiftes der ikke forsikring for enhver pris. Ifølge undersøgelsen gider danskerne nemlig ikke skifte forsikringsselskab, hvis ikke det nye forsikringsselskab er mere end 500 kroner billigere.

Kun 9 procent af befolkningen vil skifte forsikringsselskab, hvis besparelsen er under 500 kroner, mens 19 procent gerne skifter selskabet ud for en besparelse på mellem 500 og 1000 kroner. Samtidig svarer 28 procent, at de skal kunne spare minimum 1500 kroner årligt, før de er interesseret i at skifte forsikring.

Ifølge underdirektør i Forsikring & Pension, Hans Reymann-Carlsen, kan årsagen til danskernes krav til besparelse i forhold til forsikringsskift skyldes, at danskerne også lægger vægt på tillid og serviceniveau.

”Undersøgelsen viser også, at besparelsen skal have en vis størrelse, før danskerne er fristet af at skifte forsikringsselskab. Det kan skyldes, at danskerne også tillægger andre faktorer som fx tillid til selskabet og serviceniveau stor værdi, når de shopper forsikringer”, siger Hans Reymann-Carlsen.

Når du skal skifte forsikring

Står du overfor et forsikringsskift er det altid en god ide at indhente forsikringstilbud og sammenligne dem. Få gode råd til sammenligning af forsikringstilbud her.

  • Start med at se på forsikringspræmien – hvor meget koster forsikringerne?
  • Du skal vurdere, om selvrisikoen er realistisk – er den for lav eller høj til dine behov?
  • Husk at medregne, hvor meget erstatning forsikringsselskabet tilbyder – er der et loft?
  • Det er vigtigt, at du undersøger, hvad forsikringen dækker, og om forsikringen ikke inkluderer bestemte genstande som fx cykler eller antikviteter
  • Vær også opmærksom på, om forsikringen dækker genstandens værdi som ny pris eller brugt pris
  • Husk at have fokus på, hvilke ekstra dækninger du kan købe dig til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *