Skip to main content

Bilforsikring og dækning – Hvem er egentlig dækket?

Bilforsikringen – hvem er egentlig dækket?

Forsikringsselskaber oplever fra tid til anden, at der bliver spekuleret i bilforsikring og dækning. Det kan eksempelvis være, når forældrene tegner bilforsikring, selvom sønnen er den primære fører af bilen. Det sker, når der ønskes en billigere bilforsikring, men det går ikke. Forsikringsselskabet skal være informeret om, hvem der er den primære fører af bilen, ellers kan det blive alt andet end en billig affære, hvis uheldet er ude.

Din forsikring er personlig, og prisen på din forsikring bliver vurderet ud, fra hvem du er. På samme måde bliver bilforsikringen vurderet ud fra en kombination af dig, dine evner som bilist og bilens egenskaber som fx bilens mærke, årgang, motorstørrelse og pris. Derfor er det også vigtigt, at forsikringsselskaberne har de korrekte oplysninger om både bilen og bilens fører, før de kan give den rette pris.

Ægtefælle eller samleverske

Hvis din ægtefælle eller samleverske ikke står på forsikringspolicen, men bruger bilen, så gør det oftest ikke den store forskel for forsikringspræmien. Men for en sikkerheds skyld er det altid godt at informere forsikringsselskabet.

Hjemmeboende barn

Modsat ægtefællen, så har det betydning, hvis det er det hjemmeboende barn, der er fast bruger af bilen. Det kan altså have konsekvenser, hvis den unge er fast bruger af bilen, men ikke står på forsikringspolicen. Den unge har ikke så stor erfaring som bilist, og derfor løber forsikringsselskabet en større risiko ved at have den unge som fast bruger af bilen, hvorfor forsikringspræmien også vil være højere. Så længe den unge er fast bruger af bilen, så skal forsikringsselskabet være informeret – og forsikringspræmien vil formodentlig stige. Den unge optjener heller ikke noget anciennitet, mens han eller hun kører i forældrenes bil, og derfor må den unge starte forfra på det dyreste forsikringstrin, når den unge får sin egen bil.

Manglende dækning

Det gælder for alle forsikringer, at forsikringsselskabet skal have de rigtige oplysninger, ellers kan konsekvensen være, at forsikringsselskabet ikke dækker eller kun dækker delvist i tilfælde af uheld. Sørg derfor for at give forsikringsselskabet de rigtige oplysninger.

Læs mere om billig bilforsikring her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *