Skip to main content

Forsikring og svindel

Forsikringssnyd bliver meldt af din medborger

Ny undersøgelse viser, at danskerne i langt højere grad anmelder hinanden for forsikringssvindel. Snyd med forsikringen koster op mod 2 milliarder om året. Læs her om forsikring og svindel.

Vi ser ikke længere den anden vej, når vores medborgere laver forsikringssnyd. Det viser en ny undersøgelse. Forsikringsselskaberne oplever i højere grad at få henvendelser fra danskere, som ringer for at anmelde eksempelvis naboen for forsikringssvindel.

Økonomisk krise får tungerne på gled

Hos forsikringsselskaberne er man både glade og kritiske overfor de mange henvendelser. Det er nemlig ikke unormalt at få henvendelser om forsikringssnyd, der i virkeligheden handler om et personligt fjendskab, og det duer ikke. Men stigningen af anmeldelser skyldes i høj grad også den økonomiske krise, som vi oplever netop nu. Hos forsikringsselskaberne vurderer man, at krisen spiller en rolle for mængden af anmeldelserne. Det vurderes, at danskerne har fået en større økonomisk bevidsthed, og i højere grad er klar over, at regningen i sidste ende ender hos dem selv. Derfor er accepten og forståelsen for svindel og herunder også forsikringssvindel langt mindre end for nogle år siden. Sådan lyder forklaringen hos flere danske forsikringsselskaber.

Danskerne snyder med forsikring

Samtidig med at accepten af forsikringssvindel er blevet mindre er antallet af forsikringssnydere også steget markant. Nye tal viser, at op mod 20.000 familier sidste år svindlede med forsikringen. Mens snyd med forsikringen tidligere primært bestod i at få en højere erstatning udbetalt, forsøger mange i dag at snyde sig til en lavere forsikringspræmie. Eksempelvis svindles der med indboforsikringen, når nogen lyver om værdien af sit indbo for at få en større erstatning udbetalt. Med motor- og bilforsikringen sker forsikringsbedraget ofte, når en fast bruger af bilen ikke står på forsikringspapirerne med den grund at mindske præmien. Det er dog en mindre del af danskerne, der svindler med deres ulykkesforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *