Skip to main content

10 fatale fejl når du køber forsikring

Undgå begynderfejl og spar penge på forsikringen

Gør du som mange andre og bare tegner en forsikring uden at undersøge det nærmere? Eller har du overvejet, hvordan du slipper billigere af sted? Læs med her og undgå de mest almindelige begynderfejl, når der skal tegnes forsikring.

1) Indhent flere tilbud

Mange på forsikringsmarkedet lader sig lokke af det første og bedste forsikringstilbud, de får ind af døren. Men det er ærgerligt, da forsikringsbranchen er en forretning, og der derfor ofte er penge at spare ved at indhente flere tilbud og sammenligne priser og betingelser.

2) Forhandl om prisen

Det er vigtigt at huske på, at et forsikringsselskab er en forretning. Derfor kan der, ligesom de fleste andre steder, ofte forhandles om prisen. Undersøgelser viser, at der kan være en del at spare ved at tage dialogen med forsikringsselskabet og ”prutte” om prisen.

3) Saml dine forsikringer

Det er ikke kun i supermarkedet, du kan få mængderabat, men også når du handler i forsikringsbranchen. Det er ofte en god ide at samle alle sine forsikringer sammen i et enkelt forsikringsselskab. På den måde opnår du samlerabat og får ofte en besparelse på op til 10% på din samlede forsikringspræmie.

4) Betal helårligt

Selvom det kan være en stor post at betale hele forsikringspræmien på en gang, kan det ofte betale sig. Hos de fleste selskaber tages der et gebyr for at dele din regning op flere gange. Sparer du derfor i stedet sammen til at kunne betale posten på en gang, slipper du for gebyrer og kan spare op til 10 procent af din præmie.

5) Installer en alarm

Ingen er interesserede i indbrud – hverken du eller dit forsikringsselskab. Hvis du installerer en alarm i dit hjem og viser forsikringsselskabet, at du selv gør noget for at passe på dine ting, bliver du ofte belønnet med rabat.

6) Forhøj din selvrisiko

Hvis du viser dit forsikringsselskab, at du er villig til at betale en del af skaderne selv, hvis uheldet er ude, vil de ofte belønne dig med en lavere forsikringspræmie.

7) Undersøg dine behov

Det kan være svært at vide, hvilke forsikringer man har brug for. Tag derfor altid en snak med flere forskellige forsikringsrådgivere om dine behov, så du selv kan danne dig et overblik over, hvad du har brug for, så du føler dig tryg.

8) Udnyt dine fordele

Er du medlem af et fitnesscenter, fagforening eller en speciel butikskæde, så undersøg, om du kan få rabat herigennem. Mange forskellige firmaer har ofte aftaler med forsikringsselskaber, og der kan være penge at spare, hvis du oplyser, at du er medlem.

9) Vær hverken over- eller underforsikret

Rigtig mange danskere er overforsikrede, da de ikke ved, hvor meget deres indbo er værd og derfor sætter forsikringssummen alt for høj. Der er penge at spare, hvis du tager en snak med et selskab om præcist, hvad du har derhjemme og får sat en korrekt forsikringssum. Modsat er det også ærgerligt at være underforsikret, hvis du f.eks. har glemt at medregne et særligt dyrt smykke.

10) Giv løbende dine forsikringer et eftersyn

Mange tegner en forsikring, og skænker det ikke en tanke de næste mange år. Har du været forsikringskunde i det samme selskab i længere tid, kan du ofte spare penge ved at ringe ind hver halve år og høre, om der er kommet noget nyt, eller om dine forsikringsbehov har ændret sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *