Skip to main content

Forsikring – Forbered huset på næste skybrud

Forsikring – forbered jer på vandskader

En god forsikring blev en økonomisk redning for rigtig mange danskere i sommeren 2011. Her blev flere ramt af skybruddet, og det betød mange og store erstatningssager for forsikringsselskaberne. Forbrugerrådet beder danskerne om at ligge en plan inden næste skybrud.

Skybruddet i sommeren 2011 satte forsikringsselskaberne på alvorlig prøve. Rigtig mange danskere, og særligt Københavnere, blev hårdt ramt af vandmasserne. Kældre blev oversvømmet, og indbo og værdier blev ødelagt og en god indboforsikring og en god husforsikring var i høj kurs. Skybruddet betød mange og store erstatningssager for forsikringsselskaberne. Det har også medført en præmiestigning for mange kunder og skærpede vilkår i forhold til opbevaring af værdier i kældre samt krav til vedligeholdelse af hus og hjem for at undgå tilsvarende skader efter et skybrud. Siden hen har der været flere alvorlige skybrud.

Hos forbrugerrådet råder man forbrugerne til at dække deres forsikringer, og undersøge hvorvidt og hvordan man er dækket i forhold til eventuelle vandskader. Udover at have styr på sin forsikring, er der også mange måder, man kan forberede inden næste skybrud rammer.

12 TING DU KAN GØRE VED SKYBRUD – ELLER KRAFTIG REGN

  1. Rens tagrender, riste og afløb.
  2. Tjek at rør og tilslutninger er samlet korrekt og er tætte.
  3. Tjek at dæmninger mod vand, render i terræn, faskiner (hulrum under jorden), brønde og dræn er intakte og virker efter hensigten.
  4. Tjek at vinduer og døre er lukkede, og at tætningslister lukker tæt. Vær særligt opmærksom på kælder- og tagvinduer samt andre åbninger, som kan komme i kontakt med vandet.
  5. Ryd op og fjern løse genstande omkring huset og dæk genstande, der ikke kan tåle vand.
  6. Har du installeret højvandslukker, bør du sikre dig, at den virker korrekt.
  7. Tøm regnvandstønden (et sted, hvor det ikke kan skabe problemer)
  8. Vær hjemme.
  9. 9. Fjern genstande, for eksempel elektriske apparater, møbler, tæpper og andet indbo inden for vandets rækkevidde, for eksempel fra gulv i kælder og gulv i lavtliggende huse.
  10. Sluk for elektriske apparater og andet, der kan komme i kontakt med vandet.
  11. Hold dig orienteret om situationen for eksempel gennem telefon, tv, radio og internet.
  12. Vær klar til at hjælpe din nabo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *