Skip to main content

Forsikringen dækker sneskader, hvis… Læs mere her!

Forsikringen dækker sneskader, hvis du har gjort dit for at undgå dem

Forsikringen vil oftest komme dig til gode, hvis dit hus får sneskader, eller hvis nogen falder på dit fortov. Men du skal huske, at det kun gælder, hvis du selv har forsøgt at undgå skaderne.

Når sneen falder, er der mange ting, du skal være opmærksom på i forhold til din forsikring. På Findforsikring.dk har vi undersøgt, hvornår forsikringen dækker dine sneskader.

Forsikring ved tung sne

Hvis du ikke er opmærksom på dit tag, når sneen falder, så kan det hurtigt gå galt. Den tunge sne ligger som en belastning på husets tagkonstruktion, og kan føre til skader. Du skal huske, at din husforsikring, du som husejer, selv har forsøgt at forhindre. Som husejer er du nemlig ansvarlig for vedligeholdelse og for at undgå skader på huset. Det er også dit ansvar som husejer at tjekke, at der ikke er fare for sneskred fra taget og ned på opholdsarealer.

Derfor, så sørg for at tjekke taget for tunge mængder sne og fjern det efterfølgende, så kan du få mere hjælp fra forsikringen.

Forsikring ved smeltet sne

Snefygning kan føre store vandskader med sig. Oftest havner fygesneen på loftet, når den kommer ind igennem hustagets revner og sprækker eller ved udluftning, og når sneen smelter, kan det medføre store vandskader. Nogle forsikringsselskaber dækker ikke vandskader efter fygesne. Sørg derfor for vigtigt at fjerne sneen, inden den smelter.

Skader ved et glat fortov

Ligegyldig hvor sur en pligt det er, så er det husejerens ansvar at rydde fortovet, når der er faldet sne, eller når det er glat. Hvis du selv falder på fortovet, så er du oftest dækket af din egen ulykkesforsikring. Men hvis andre falder på dit fortov eller i din indkørsel, så vil din hus- eller indboforsikring ofte dække ansvaret. Men husk at det altid er op til forsikringsselskabet at vurdere, om der skal udbetales erstatning. Nogle forsikringsselskaber vil kræve et bevis på, at ulykken skete på grund af glat føre.

Guiden til en god forsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos samme forsikringsselskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser. Dette kan du nemt gøre ved at udfylde vores formular her på siden. Held og lykke med tilbuddene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *