Skip to main content

Forsikringens dækning er dit ansvar

Forsikringen skal dække – men det er dit ansvar

Mange danskere opgiver at få styr på deres forsikrings dækning. For de fleste er forsikringens dækninger nemlig en uoverskuelig opgave. Men det kan betale sig at tjekke dine dækninger. For dækker forsikringen ikke som du troede, kan det blive en dyr overraskelse for dig.

Selvom det er en kedelig opgave at sætte sig ind i sine forsikringer, så er det en rigtig god ide. Mange danskere får sig nemlig en ubehagelig overraskelse, når forsikringen ikke dækker, som de troede.

Tjek dine betingelser

Selvom det føles som en sur pligt, så er det dit ansvar, at forsikringen dækker, som den skal. Du skal altså sørge for at læse policen og dine forsikringsbetingelser igennem. Selvom du har aftalt noget med forsikringsselskabet, kan der ske fejl og misforståelser. Forventer du, at din cykel er dækket under din indboforsikring, så er det vigtigt at tjekke efter, for de fleste forsikringsselskaber dækker kun cykler, hvis der er tegnet en tillægsforsikring.

Har du eksempelvis fået et større kørselsbehov i din bil siden sidste indberetning, så skal du huske at informere forsirkingsselskabet, fordi de takserer din forsikringspræmie på bilforsikringen alt efter hvor mange kilometer, du kører. Har forsikringsselskabet ikke de rigtige oplysninger, og der sker en skade, så er det ikke sikkert, at du får fuld erstatning.

Skrappere krav efter uvejr

Det store skybrud i sommeren 2011 har haft stor indflydelse på forsikringsselskabernes betingelser og vilkår. Flere forsikringsselskaber har skærpet deres krav til værdier i kælderen, så man ikke længere må opbevare værdier direkte på kældergulvet. Der er tale om generelle skærpelser i betingelserne, og dette er meddelt alle forsikringstagere. Har du for eksempel glemt, at du ikke må opbevare dine værdier på gulvet, og du får en vandskade i kælderen, kan du risikere, at forsikringsselskabet ikke dækker skaderne.

Vær opmærksom på, at dækningerne kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Sørg derfor for at tjekke dine dækningsbetingelser.

Hos Findforsikring.dk minder vi dig om, at det er bedre have en forsikring, du ikke får brug for – end at få brug for en forsikring, du ikke har…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *