Skip to main content

Kaskoforsikring og tyveri

Kaskoforsikring: Sjælland får stjålet flest køretøjer

Biltyveri sker i højere grad på sjælland. I Rødovre, Herlev og Københavns Kommunuer er chancen for at få stjålet sin bil mere end dobbelt som stor som på landplan. Som minimum bør du sørge for at have en kaskoforsikring. Læs herunder om kaskoforsikring og tyveri.

 Køretøjer er i høj kurs hos tyvene i Danmark. Ikke mindre end 10.899 køretøjer blev stjålet i 2012. Men særligt på sjælland er tyvene på jagt efter køretøjerne. I flere sjællandske kommuner er antallet af tyverier dobbelt så stort som i de øvrige landsdele. Derfor opfordres særligt sjællænderne til at holde et vågent øje med de listige tyveknægte. Endnu vigtigere er det dog også at få styr på kaskoforsikringen.

Det er aldrig en god oplevelse, når biltyven har været forbi. Men det kan også være en dyr oplevelse, hvis ikke kaskoforsikringen er i orden. Med kaskoforsikringen er du blandt andet dækket i forhold til tyveri. Så skulle du være så uheldig at miste din bil eller et andet køretøj, så kan forsikringen hjælpe dig.

For at undgå tyveri af mindre køretøjer kan du også forsøge at låse dem fast til eksempelvis et træ eller en lygtepæl. Dog vil den bedste løsning være, hvis du kan stille motorcyklen eller knallerten i en aflåst garage eller i det mindste væk fra offentlig vej, hvor den ikke er synlig.

Mere om kaskoforsikringen

Kaskoforsikringen dækker næsten alle skader på din bil. Kommer du selv til at ødelægge den, eller ødelægger andre din bil, så dækker kaskoforsikringen. Forsikringen dækker også bilen, når den holder stille, og når den kører.

Kaskoforsikringen har nogle primære undtagelser, men de kommer mest til anvendelse, hvis man ikke har opført sig helt normalt – det kunne f.eks. være ved spirituskørsel, hvis man har lavet skaden med vilje, eller hvis man ikke har kørekort til bil.

Læs mere om billig bilforsikring her.

Kilde: Forsikring og Pension

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *