Skip to main content

Forsikring og konfirmation

Forsikring for konfirmanden

Det er den tid på året. Forår og konfirmationer går nu en gang hånd i hånd. Det ved alle – også de langfingrede sjæle, der har øje for at erhverve sig konfirmandernes værdifulde gaver. Desværre kan man ikke tegne en forsikring for en god Blå Mandag, men der er flere ting, konfirmanden selv kan gøre for at sikre sine ting.

Det kan være svært at lade tingene blive hjemme, når man lige har fået så mange flotte gaver i konfirmationsgave. Dem skal vennerne jo se. Desværre kender tyveknægtene konfirmandernes naive sind, og det kan hurtigt ende i lommetyveri og røveri, når de unge gladelig fremviser deres dyre gadgets på Blå Mandag. Men pas på, for ikke alle tingene kan dækkes af forsikringen.

Værdien af elektronisk udstyr som Ipods, Iphones og tablets løber nemt op i flere tusinde kroner, og det er hurtige varer at omsætte for de kriminelle aktører. Også smykker og kontanter er nemme at lirke fra de Blå-Mandags-begejstrede teenaagere. Derfor anbefaler flere forsikringsselskaber de unge at minimere antallet af kontanter og ikke mindst lade være med at slæbe alle de nye ting med. De unge konfirmander bør overveje, om de reelt har behov for at slæbe rundt på en tablet på deres Blå Mandag, eller om det ikke er en god ide at lade de dyre smykker blive hjemme. På den måde undgår man skuffelsen, hvis tyven har været på spil, og forsikringen ikke dækker.

Indboforsikringen er kun en begrænset hjælp

Bliver konfirmanderne udsat for røveri eller lommetyveri, så vil forsikringen oftest dække. Forældrenes indboforsikring dækker nemlig børn op til 21 år. Det kræver selvfølgelig, at forældrene har tegnet en indboforsikring. Bliver smartphonen, Ipod’en eller andet elektronisk udstyr stjålet ved lommetyveri, så vil indboforsikringen dække, men der gælder oftest andre regler, når det handler om kontanter og smykker.
Hvis forsikringen skal erstatte smykker og kontanter, så skal der være et vidne, der har observeret tyveriet. Så medmindre tyven bliver opdaget i sin ugerning, så er både smykker og kontanter tabt.

Hos Findforsikring.dk minder vi dig om, at det er bedre have en forsikring, du ikke får brug for – end at få brug for en forsikring, du ikke har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *