Skip to main content
hesteforsikring

Billig Hesteforsikring – Find den billigste hesteforsikring

Få nemt og gratis en god og billig hesteforsikring

Hesteforsikring er en vigtig investering. Det er dumt at spare dig selv og hesten for en forsikring. Det kan nemlig hurtigt blive en bekostelig affære ikke at have en forsikring – eksempelvis hvis din hest kommer ud for skade, eller du oplever tyveri, hærværk og brand.

Der er mange måder, hvorpå du kan forsikre din hest. Det er op til dig at vurdere hvilke dækninger, der passer til dine og din hests behov.

Livsdækning

Du kan tegne en livsdækning på din hest. Forsikringen dækker oftest i tilfælde af død, tyveri, brand eller bortkomst. Forsikringen dækker også, hvis du må aflive din hest på grund af sygdom i henhold til dyreværnsloven.

Livsdækningen kan oftest tegnes for alle heste under 16 år.

Uanvendelighedsdækning

Du kan købe et tillæg til livsdækningen, som kaldes en uanvendelighedsdækning. Den forsikring dækker, hvis hesten er fuldstændig uanvendelig til ridebrug. Uanvendeligheden kan være resultat af sygdom eller ulykkestilfælde.

Du kan dog ikke købe en uanvendelighedsdækning til trav- eller galopheste.

Sygedækning

Sygedækningen dækker, hvis din hest skulle gå hen og blive syg. Hos nogle selskaber ophører sygedækningen hos hesten, når den er fyldt 16 år.
Oftest dækker sygeforsikringen dyrlægeudgifter i forbindelse med sygdom og ulykker.

Avlsdækning for kårede heste

Nogle forsikringsselskaber tilbyder en avlsdækning for kårede hingste. Forsikringen dækker oftest, hvis hingsten er kronisk ufrugtbar, eller hvis den som følge af en skade, ikke kan bedække.

Foster og føldækning

En foster- og føldækning kan købes som tillæg til hoppens livsdækning, og kan tegnes, når hoppen er konstateret i fol – dog tidligst på 90. dagen.

Forsikringsdækningen dækker oftest, hvis føllet er dødfødt, dør indenfor en vis rum tid, eller føllet må aflives efter en given tidsperiode efter fødslen. Nogen gange dækker forsikringen også, hvis føllet bortkommer umiddelbart efter fødslen.

Lovpligtig ansvarsdækning

Det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til din hest. I mange tilfælde tegnes ansvarsforsikringen som et tillæg til livsdækningen, og følger oftest hesten. Har du selv en ansvarsforsikring, hvor hesten er også er omfattet, så er det oftest ikke nødvendigt at tegne endnu en ansvarsdækning. Ansvarsforsikringen dækker dit juridiske erstatningsansvar.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Der er forskellige betingelser for forsikringen, så husk at læs dine betingelser godt hos det forsikringsselskab, du vælger.

Sådan får du en billig hesteforsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber og samler dine forsikringer hos ét selskab – på den måde har du mulighed for at opnå store besparelser.