Skip to main content
Billig ulykkesforsikring

Billig Ulykkesforsikring | Spar 2690 kr. på din ulykkesforsikring HER

Hvad er en ulykkesforsikring?

Ulykkesforsikringen dækker, hvis du får en varig skade eller dør som følge af en pludselig ulykke. Undersøg markedet – og find en billig ulykkesforsikring.

Sådan får du en billig ulykkesforsikring

Du kan spare op til 2.000 kroner ved at vælge den billigste ulykkesforsikring frem for den dyreste.

Sådan lød konklusionen på en test af ulykkesforsikringer, som BT lavede i starten af 2015. Prisen på ulykkesforsikringer varierer fra selskab til selskab, så der kan være mange penge at spare ved at undersøge markedet. grisepodie

Knap ni ud af ti brugere har sparet penge ved at skifte selskab i år. De sparede i gennemsnit 2.690 kroner efter at have benyttet Findforsikring til at indhente tilbud på en ulykkesforsikring og eventuelt andre forsikringer.

Når du bruger Findforsikring til at indhente tilbud, skal du kun indtaste dine forsikringsbehov én gang. Inden der er gået tre hverdage, bliver du kontaktet af tre forsikringsselskaber, der er interesseret i at få netop dig som kunde. Selskaberne ved, at de skal konkurrere med hinanden, så derfor får du de bedste priser.

[ff-subheaders]Ni ud af ti brugere har sparet penge ved at skifte selskab i år.
De sparede i gennemsnit 2.480 kroner efter at have benyttet Findforsikring.dk[/ff-subheaders]

Den billigste ulykkesforsikring er ikke nødvendigvis den bedste. Så når du har fået tilbuddene skal du sammenligne pris og dækninger og vælge det tilbud, der passer bedst til dine behov. Det er gratis og uforpligtende at bruge Findforsikring, så du kan altid takke nej, hvis ingen af tilbuddene passer dig.

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

Ulykkesforsikringen dækker personskader efter en ulykke, der opstår pludseligt, som hvis du kører galt, falder ned ad trappen eller styrter på cyklen.

Hvis ulykken medfører død eller 100 procent invaliditet, får du eller dine efterladte udbetalt hele den sum, du er forsikret for.

Hvis ulykken medfører varige mén – altså en blivende skade – betaler forsikringsselskabet en erstatning, der svarer til omfanget af din skade. Det hedder méngrad, og er en procentsats for, hvor invaliderende en skade er. Det er en læge, der afgør méngraden, og den skal typisk være over 5 procent, før du får en erstatning.

[ff-subheaders]Hvis ulykken medfører varige mén – altså en blivende skade – betaler forsikringsselskabet en erstatning, der svarer til omfanget af din skade.[/ff-subheaders]

Procentsatsen for din méngrad afgør størrelsen af din erstatning. Det er nemlig samme procentsats, der bliver udbetalt af din forsikringssum. Så hvis du er forsikret for 1.000.000 kroner og får et varigt mén på 15 procent efter en ulykke, udbetaler forsikringsselskabet 150.000 kroner i erstatning.

Nogle ulykkesforsikringer dækker også udgifter til behandlinger hos fysioterapeut, kiropraktor, tandlæge eller genoptræning efter en ulykke. Du skal dog altid henvises af en læge, og selskaberne har ofte en grænse for, hvor meget behandling de betaler for om året.

Hvis en ulykke sender dig på hospitalet i mere end tre dage, betaler nogle selskaber desuden et beløb for hver dag, du er indlagt.

Mén

Mén er ulemperne i din personlige livsførelse, som en skade har medført. Lægen fastsætter graden af varigt mén ud fra skadens art og omfang. Ulemperne ved en skade bliver vurderet ens for alle, uanset erhverv, alder, køn og så videre.

Her kan du se eksempler på méngrader efter forskellige skader:

Børn skal have deres egen ulykkesforsikring

Hos nogle forsikringsselskaber er børn automatisk dækket af deres forældres ulykkesforsikring i barnets første leveår. Men derefter skal du selv aktivt vælge en ulykkesforsikring til dit barn. Du kan tegne en børneulykkesforsikring, der dækker dine børn, indtil de er fyldt 18 år.

bamse

Siden 2012 har kommunerne ikke haft kollektive ulykkesforsikringer for børn i institutioner og skoler. Men hvis dit barn kommer til skade i pædagogers eller læreres varetægt, hjælper det offentlige stadig.

[ff-subheaders]Siden 2012 har kommunerne ikke haft kollektive ulykkesforsikringer for børn i institutioner og skoler.[/ff-subheaders]

De betaler for dit barns behandling og eventuelle hjælpemidler som kørestole, speciel boligindretning og behandlingsophold. De dækker tabt arbejdsfortjeneste for dig som forælder, hvis du skal være hjemme og passe dit barn. Og den kommunale tandpleje dækker tandskader, indtil barnet fylder 18 år.

Selvom det offentlige betaler langt de fleste udgifter, kan en børneulykkesforsikring være relevant for jer. En børneulykkesforsikring er et økonomisk plaster på såret, der kan give jer råd til de bedste løsninger, hvis dit barn kommer til skade.

Børneulykkesforsikringen giver en kontant erstatning ved varige mén. Derudover dækker den behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut og behandling hos tandplejen udover den, der gives hos skoletandplejen. For eksempel dækker forsikringen, hvis dit barn får en tandskade, der først kan behandles, når barnet er fyldt 18 år.

Hvad bestemmer prisen på en ulykkesforsikring?

Prisen på en ulykkesforsikring afhænger af flere forskellige ting:

  • forsikringssummens størrelsen
  • om du ønsker udvidet dækning
  • om erstatning gives ved en méngrad på fem procent eller først fra en højere méngrad
  • om du vil være forsikret hele døgnet eller kun i din fritid

Vælger du en heltidsulykkesforsikring, vil prisen være forskellig alt efter, hvad du arbejder med. For eksempel skal en stilladsarbejder betale mere for forsikringen end en kontoransat.

Heltids- eller fritidsulykkesforsikring?ur
En fritidsulykkesforsikring dækker kun ved ulykker i fritiden. Du kan tegne en fritidsulykkesforsikring, hvis du i forvejen er dækket af en arbejdsskadeforsikring i mindst 30 timer om ugen.

En heltidsulykkesforsikring gælder hele døgnet, altså også når du arbejder. Den er relevant for dig, hvis du for eksempel er selvstændig, studerende, ledig eller arbejder mindre end 30 timers om ugen.

[ff-subheaders]En heltidsulykkesforsikring gælder hele døgnet, altså også når du arbejder.[/ff-subheaders]

Du kan også tegne en heltidsulykkesforsikring, hvis du vil forsikres for mere, end din arbejdsskadeforsikring allerede dækker. Du kan nemlig få udbetalt erstatning for samme skade fra flere forskellige ulykkesforsikringer. Det kan være, du også har en ulykkesforsikring via din pensionsordning, bilforsikring eller rejseforsikring.

Sådan finder du den rette forsikringssum
Forsikringssummen er det beløb, du får udbetalt ved 100 procents invaliditet. Du kan også sætte et beløb ved død. Du kan eventuelt bede din forsikrings- eller bankrådgiver regne ud, hvor meget dine efterladte skal have bruge for at kunne blive boende i et år, hvis du pludselig dør i en ulykke.

Når der sker ændringer i dit liv

Du skal altid tjekke dine forsikringer, når der sker noget nyt i dit liv. Det er særligt vigtigt i forhold til ulykkesforsikringen.

Når du bliver ældre – omkring 60-70 års alderen – kan betingelserne for din ulykkesforsikring ændre sig. Nogle selskaber nedsætter erstatningen, mens andre selskaber hæver præmien. Hvis du skifter erhverv, skal du straks give forsikringsselskabet besked.

[ff-subheaders]Du skal altid tjekke dine forsikringer, når der sker noget nyt i dit liv. Det er særligt vigtigt i forhold til ulykkesforsikringen.[/ff-subheaders]

Hvis du skifter til et mere farefyldt erhverv, skal du typisk betale mere for forsikringen.

Hvis du bliver arbejdsløs, går på efterløn eller pension skal du overveje at ændre din fritidsulykkesforsikring til en heltidsulykkesforsikring, så du er dækket hele døgnet.

Når der sker ændringer i dit liv, er det en god anledning til at indhente tre tilbud via Findforsikring. På den måde sikrer du, at du udelukkende taler med forsikringsselskaber, der er interesserede i at forsikre netop dine behov.

Find den bedste bank

Mange banker tilbyder også forsikring – enten selv eller i samarbejde med et pensions- eller forsikringsselskab. Undersøg om du kan få noget ud af at samle alle dine finansielle produkter ét sted. Få 3 tilbud, sammenlign og find den bedste bank.

Udvidet dækning og tilvalg

Hvis du kører motorcykel eller dyrker en sport, der betragtes som særlig risikofyldt, kan det være en god ide med at udvide dækning i din ulykkesforsikring. Her er en liste over tilvalg og muligheder for udvidet dækning:


Hvis du synes vores artikel omkring en billig ulykkesforsikring var værd at læse og hjalp dig med at besvare dine spørgsmål, eller synes du rigtig godt om konceptet her på Findforsikring.dk, så må du meget gerne ”Synes godt om” vores side og dele den med dine venner og bekendte. Så er du med til at sikre, at andre også kan benytte sig af vores service. Tak!