Skip to main content
skader til firmajulefrokosten

Forsikring af skader til firmajulefrokosten

Skader under firmajulefrokosten skal være på egen regning

Kommer du til skade under firmajulefrokosten, bør du ikke længere forvente erstatning gennem chefens forsikring. Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen.

Vi har taget hul på julefrokostsæsonen, og de fleste steder byder chefen på julefrokost – og så kan det gå vildt for sig. I dag er du sikret gennem arbejdsgiverens forsikring, hvis du havner på danegulvet med et brækket håndled. Men sådan bliver det måske ikke ved med at være. Ifølge beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen er det nemlig ikke rimelig, at skader, der sker under en julefrokost, bliver betegnet som en arbejdsskade.

– Det er ikke for at ødelægge den gode julestemning. Vi har et arbejdsskadesystem for mennesker, der er kommet til skade i forbindelse med, at de passer deres arbejde – ikke en julefrokost, siger Mette Frederiksen til HK/Privats nyhedsbrev.

Hun har derfor bedt arbejdsskadestyrelsen om at lave et forslag til en lovændring.

– Næste gang, vi ændrer i arbejdsskadesikringsloven, vil der derfor indgå forslag om nye og mere præcise regler for skader opstået under julefrokosten med videre på arbejdspladsen, siger Mette Frederiksen.

Det forventes,at du deltager i firmajulefrosten
Hos HK/Privat ser arbejdsmiljøkonsulent June Halvoren anderledes på sagen. Ifølge hende er firmajulefrokosten ikke altid fritid. Og hun mener derfor ikke, at det er rimeligt, hvis den ansatte selv må bøde i tilfælde af skader.

-Der er jo meget ofte en forventning om, at man som medarbejder deltager i julefrokosten og andre sociale arrangementer på arbejdspladsen. Nogle gange direkte, andre gange måske mere implicit i den kultur, der er på arbejdspladsen, siger hun.

Derfor er det ifølge hende ikke rimeligt, at arbejdsgiveren skal fritages, hvis den ansatte har deltaget af pligt.

Arbejdsgiverens forsikring dækker

Men indtil videre er det fortsat chefen, der betaler, hvis du snubler i snapsen eller falder ned af trappen og knækker en tand. Uanset om skaden skyldes alkohol eller almindelig klodsethed, så bliver skaden på chefens regning. Så længe du deltager i festen, der hvor festen er planlagt, er det nemlig din chef, der har ansvaret for løjerne. Det gælder også, selvom julefrokosten ikke foregår på arbejdspladsen. Men tager du ud i natten efter festen, er du ikke længere dækket af arbejdsgiverens forsikring.

Ritzau

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *