Skip to main content
sammenligning af priser

Ansvarsforsikring og selvrisiko – Læs om fordele & ulemper her

Skal jeg vælge en ansvarsforsikring med eller uden selvrisiko?

Spørgsmålene kan nemt hobe sig op, når først man forsøger at finde rundt i forsikringsjunglen. For er den billigste pris også lig med den bedste forsikring? Bør jeg have en selvrisiko? Hvor stor skal den være?

Findforsikring.dk har her lavet en guide, hvor du får svar på de mest almindelige spørgsmål, når du skal tegne en ansvarsforsikring:

Hvorfor skal jeg have en ansvarsforsikring?

Der er mange fordele ved at have en ansvarsforsikring, og det kan ganske simpelt være for dyrt ikke at have den.

Forestil dig, at du ved et uheld kommer til at bremse hårdt op på cykelstien, og cyklisten bag dig falder og slår en fortand eller to ud. I dette tilfælde bliver du holdt erstatningsansvarlig.

I Danmark er det desuden lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis du ejer en bil, motorcykel eller knallert.

Læs mere om billig bilforsikring her.

Hvornår dækker en ansvarsforsikring ikke?

Selvom du har en ansvarsforsikring, betyder det dog ikke, at man bare kan gå rundt og ødelægge andres ting, og så klarer forsikringen regningen. En ansvarsforsikring dækker ikke, hvis du har handlet uagtsomt. Du kan for eksempel ikke kaste en computer ned i jorden og forvente, at forsikringen erstatter skaderne.

Er der fordele ved en ansvarsforsikring med selvrisiko?

Langt de fleste danskere vælger at få en selvrisiko, når de tegner en ansvarsforsikring. Det har nemlig den fordel, at den årlige forsikringssum på en ansvarsforsikring bliver billigere. Det betyder dog samtidigt, at når uheldet er ude, skal du selv betale første del af skaden, hvorfor nogle vælger en ansvarsforsikring uden selvrisiko.

Hvorfor bør jeg fravælge selvrisiko?

Om man skal vælge en selvrisiko, når man tegner ansvarsforsikring, afhænger meget af din økonomiske situation. Har du ikke rum i økonomien til pludselige overraskelser, kan det være en god idé at vælge en ansvarsforsikring uden selvrisiko.

For at få et bedre indblik i, hvor meget forsikringspræmien stiger, hvis du fravælger selvrisiko, kan du med fordel indhente tilbud fra forsikringsselskaberne. Det kan du gøre ganske nemt og gratis her på siden.

Hvis du synes ovenstående artikel var værd at læse og hjalp dig med at besvare dine spørgsmål, eller synes du rigtig godt om konceptet her på Findforsikring.dk så må du rigtig gerne ”Synes godt om” vores side og dele din med dine venner og bekendte. Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *