Skip to main content
bilforsikring

Registreringsattest – Alt hvad du behøver at vide

Registreringsattest

Når du kører til udlandet, skal du altid have din registreringsattest med dig. Er registreringsattesten fra før 2005, skal du have det hele attesten. Er den fra senere end 2005, kan du nøjes med Del I.

Når du køber en bil, kan du se på registreringsattesten, hvornår den er indregistreret første gang, hvor mange ejere den har haft, hvor langt den er opgivet til at kører på literen, og hvornår den sidst har været til syn.

Læs mere om billig bilforsikring her

Man kan sige, at registreringsattesten er bilens dagbog, hvor alle relevante informationer, bilen har været udsat for, er noteret. Derfor er det vigtigt, at du får den originale registreringsattest med, hvad enten du køber en brugt eller ny bil. Hvis du køber brugt, og sælger ikke har en registreringsattest, bør du bede ham skaffe den, før handlen går igennem. Står du selv i en situation, hvor din registreringsattest er blevet væk, skal du have en ny. Den kan du enten bestille på SKATs hjemmeside, eller på et af SKATs motorcentre. Du skal kunne dokumentere, at du er den primære ejer af bilen for at få udstedt en ny registreringsattest. En ny registreringsattest koster kr. 340,-.

Kørsel med registreringsattesten

Det er ikke nødvendigt at have registreringsattesten i bilen, når du kører rundt i Danmark, så den kan du godt lade ligge hjemme i skuffen. Går turen derimod til udlandet, skal du have registreringsattesten med. Hvis du har en nyere registreringsattest, kan du nøjes med Del I, hvorimod du skal have hele registreringsattesten med, hvis du har en ældre registreringsattest. Det er en god idé at pakke kørekort, pas, registreringsattest og det gule sygesikringsbevis ned, hvis du tager på bilferie i Europa. På den måde har du de strengt nødvendige dokumenter med, hvis der skulle ske noget. Husk altid at fjerne dokumenterne fra bilen, når I forlader den. Hvis bilen skulle blive stjålet sammen med registreringsattesten, kan det være virkelig besværligt at anmelde det til det lokale politi.

Hvis du vil matche din nuværende forsikring mod tre andre gode tilbud, så klik her, og se hvilke tre tilbud, vi kan skaffe til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *