Skip to main content
rejseforsikring

Skal du rejse til Cuba – få gratis 3 tilbud på rejseforsikring her

Rejseforsikring Cuba

Cuba indførte i 2010 nye regler, hvad angår forsikring. Man skal fra 2010 og fremover være forsikret af et Cubansk godkendt forsikringsselskab fra hjem/afrejselandet. Hvis rejseforsikringen ikke er i orden og dækker medicin og lægebehandling, opnår man ikke visum og indrejsetilladelse.

Yank tanks, cigarer og lune salsarytmer

Når rejsen går til Cuba, kan du forvente at se store Amerikanske biler fra 50’erne og 60’erne på gaderne og at blive imponeret over, hvor hurtigt det går at rulle en af de berømte Havanna cigarer. Før du kan nyde alt dette, er det en god ide at sørge for, at dine forsikringer er ajour, så de passer til din rejsedestination.

I 2010 indførte Cuba en ny lov om forsikring af ikke Cubanske statsborgere. Den kom efter besværligt samarbejde mellem Cuba og Amerikanske forsikringsselskaber. Hvis du skal rejse ind i Cuba, skal du have en privat sygeforsikring, og den skal være godkendt af de Cubanske myndigheder. Det er en god ide, at undersøge om dit forsikringsselskab er godkendt af de cubanske myndigheder. Udover det skal du sørge for at have dine forsikringspapirer på dig ved indrejse i en engelsk version. Dette kan du indhente hos dit forsikringsselskab.

Rejse- og sygeforsikringen skal bl.a. dække medicin, og hospitalsophold. De fleste basisrejseforsikringer dække dette, og så er det bare om at finde en godkendt forsikring. Du kan læse mere om dette på udenrigsministeriets hjemmeside. Skulle du være så uheldig at stå i lufthavnen i Cuba og ikke have en korrekt rejseforsikring, så er der håb forude. Det er nemlig muligt at købe sig til en forsikring enten i lufthavnen eller marinaen.

Man kan sagtens nyde en stille ferie på Cuba, men er man til mere ekstreme aktiviteter, er der flere muligheder som f.eks. dykning og skydiving.

Dog er det ikke alle forsikringsselskaber, der dækker, hvis du skulle komme til skade under sådanne aktiviteter. Inden du rejser af sted mod Cuba, så husk i god tid at undersøge om din forsikring dækker dine planlagte aktiviteter, hvis ikke har du god tid til at finde en forsikring, der gør.

Tips

Kriminaliteten er ikke høj i Cuba, men tyverier kan forekomme i befærdede områder, så hvis du vil være helt dækket ind, så sørg for, at din indboforsikring dækker, hvis du skulle blive udsat for tyveri eller røveri. Vær generelt opmærksom på værdigenstande og vigtige rejsepapirer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *