Skip to main content
hesteforsikring

Lovpligtig hesteforsikring – Gode råd – Billig hesteforsikring

Har du været ude og investere i en ny hest, så husk også at være opdateret på gældende regler inden for lovpligtig hesteforsikring. En lovpligtig hesteforsikring skal i denne sammenhæng tegnes af alle hesteejere uden undtagelse.

Den lovpligtige hesteforsikring sikrer her, at du er økonomisk dækket ind, hvis din hest skulle forårsage skader på personer, dyr og/eller materiel. Lær mere i denne artikel om de forskellige lovkrav og vilkår mht. ejerskab af heste i Danmark.

Hesteforsikringer

Hesteforsikringer er som navnet antyder forsikringer, som specifikt er rette imod heste. I og med at heste jo typisk er ganske dyre at købe og at pleje, så er en lovpligtig hesteforsikring i langt de fleste tilfælde en rigtig god ide.

En hesteforsikring er i denne sammenhæng først og fremmest med til at sikre, at du ikke bliver lagt økonomisk til last, hvis der skulle ske noget med din hest, eller hvis den selv skulle foråsage skade. Derudover er en hesteforsikring også med til at give en øget tryghed i hverdagen og en mere afslappet omgang med ens hest. Endelig er hesteforsikringer heller ikke særligt dyre og kan købes på fordelagtige vilkår hos forsikringsselskaber overalt i Danmark.

Dansk lov: Obligatorisk og lovpligtig hesteforsikring

Når vi snakker om hesteforsikring, så er det først og fremmest vigtigt at slå fast, at ansvarsforsikringsdelen af den er lovpligtig. Således skal du som hesteejer altid sørge for at have tegnet en god og dækkende ansvarsforsikring, hvis din heste skulle forårsage skader på personer, andre dyr eller diverse materielle værdier. I tilfælde af manglende hesteforsikring så kan hesteejeren ifølge dansk lov blive tildelt en bøde.

Dog er det ikke et krav, at du tegner en sygeforsikring for din hest. Således behøver du ikke at være dækket af en forsikring i tilfælde af, at din hest skulle blive syg. Dog er det også en god ide at tegne en tilvalgsforsikring med sygedækning, da heste som sagt er en dyr investering, som man bør passe godt på.

For mere information om lovpligtig hesteforsikring så kontakt nogle af de mange danske forsikringsselskaber, som sælger denne slags forsikring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *